Одржана прва трка Бањалучке тркачке лиге за ову годину

nezavisne.com
Одржана прва трка Бањалучке тркачке лиге за ову годину

Бањалука - Свој допронос прослави Дана Републике и Православне нове године, упркос хладном времену данас је трчањем за РС на бањалучком Тргу Крајине дало више од 300 грађана, у оквиру прве од четири трке Бањалучке тркачке лиге за ову годину.

У склопу ове трке под називом "Трчимо за Српску" трчали су малишани до 14 година на 500 метара и одрасли у трци на три километра.

Душко Тадић, предсједник Атлетског клуба инвалида Врбас из Бањалуке и један од организатора Бањалучке тркачке лиге, рекао је да већ одавно имају идеју да поводом Дана РС организују овакву манифестацију.

"Окупило се више од 300 учесника, а ову бесплатну манифестацију организујемо како би почастили грађане РС, али и шире", рекао је Тадић.

Додао је да их је подржао Предсједник РС и Град Бањалука, али и бројни пријатељи, те да постоје обећања и договори да се и у даљој будућности одржава ова трка у склопу 9. јануара.

Весна Шипка, из Бањалучког тркачког клуба и учесница трке, каже да воли да трчи, тако да јој хладно вријеме не смета.

"Дошли смо данас да трчимо јер волимо нашу РС, волимо једни друге, те да подржимо догађај у име Дана Републике и Православне нове године", рекла је Шипка.

Данило Васиљевић из Модриче, каже да је првенствено дошао у Бањалуку како би трчао у част РС, те да су и у Модричи истим разлогом прије пар дана трчали 26 километара за 26 година РС.

"Дошло нас је више из Модриче да подржимо ову трку, а тиме и да промовишемо здрав живот. Овдје је организација супер, а ово вријеме ми је идеално за трчање", рекао је Васиљевић. 

Побједник трке у категорији до 14 година, Андреј Добраш из Бањалуке каже да је трчао из више разлога, а један од њих је и Дан Републике и Православна нова година.

"Није ми било хладно за трчати, јер сам се претходно добро загријао, хладноћа и конкуренција ме нису спријечили да побједим", рекао је Андреј.
Похвале за организацију дао је побједник трке за одрасле у мушкој категорији, Саша Добријевић из Бањалуке, који је рекао да му је мотив за побједу био првенствно Дан Републике.

У склопу Бањалучке тркачке лиге током прошле године организоване су четири трке, а на данашњој трци су уручени пехари укупним побједницима за прва три мјеста у мушкој и женској категорији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана