Одржана Трка кроз Власеницу

Срна
Одржана Трка кроз Власеницу

Власеница - На улицама Власенице данас је одржана манифестација "Трка кроз Власеницу" којом је почело обиљежавање Дана општине - 21. септембра.

Члан организационог тима манифестације и предсједник Атлетског клуба "Власеница" Срето Крстић рекао је новинарима да је на трци учествовало више од 200 такмичара из Власенице и региона, који су се такмичили у девет тркачких дисциплина.


"Ово је први пут да трку организујемо на градским улицама. Веома смо задовољни што је одзив био велики и што је све протекло у најбољем реду", рекао је Крстић.

Побједник у конкуренцији сениора на дионици од 3.000 метара био је атлетичар из Источног Сарајева Стефан Ћуковић, док је у конкуренцији сениорки, дионицу исте дужине најбрже претрчала чланица бањалучког "Борца" и репрезентативка БиХ Луција Кимани.

Одржане су и трке такмичара у млађим старосним категоријама на 50, 100, 200, 300, 400, 500 и 600 метара, трке у конкуренцији јуниора и јуниорки на 2.000 метара, те рекреативна трка ветерана на 1.000 метара.

Улогу фаворита оправдала је Луција Кимани, која је у категорији сениорки убједљиво тријумфовала.

"Први пут сам у Власеници, задовољана сам јер својим учешћем доприносим развоју атлетике у овом граду и БиХ", рекла је Кимани.

Организатори трке били су Културни центар "Власеница, Туристичка организације те општине, те власенички Атлетски клуб, док је покровитељ била општина Власеница.

У оквиру обиљежавања Дана општине наредних дана биће организове и позоришне представе, књижевне вечери, спортска такмичења, те културно-забавни програми за дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана