Održan prvi Internacionalni karate kup Ban Milosavljević: Šotokan bez premca

Darko Pašagić
Održan prvi Internacionalni karate kup Ban Milosavljević: Šotokan bez premca

Banjaluka - Škola karatea Karate kluba Šotokan iz Banjaluke bila je najuspješnija na prvom Internacionalnom kupu "Ban Milosavljević", koji je održan u dvorani "Borik".

Učenici Rajka Vranješa u generalnom plasmanu sakupili su 126 bodova, a iza sebe su ostavili još dva banjalučka kluba, "Sinđelić" sa 96 i "Šesnaestu" sa 63 boda. Na ovoj smotri nastupilo je 11 klubova sa 220 takmičara iz Srbije, FBiH i Republike Srpske, a za najuspješnijeg takmičara proglašen je Aleksandar Trivunović iz Karate kluba Ipon iz Prnjavora, koji je osvojio četiri zlatne medalje. Najuspješnija karatistkinja bila je predstavnica kluba domaćina Šotokana, Viktorija Tešanović, kojoj su pripala tri zlatna i jedno srebrno odličje.

- Takmičenje se odvijalo u svim starosnim kategorijama u katama i borbama, ekipno i pojedinačno. Ovaj turnir, koji bi trebalo da postane tradicionalan, održan je pod pokroviteljstvom grada Banjaluke i Ministarstva civilnih poslova BiH, a siguran sam da će ostati u sjećanju svim učesnicima. Pohvale koje smo dobili od predstavnika drugih klubova svakako gode i biće nam veliki podstrek za narednu godinu, jer očekujemo da na drugom turniru "Ban Milosavljević" bude bar duplo više takmičara - naglasio je trener Škole karatea Karate kluba Šotokan Rajko Vranješ.

Poraz

Posebno atraktivna bila je borba seniorskih reprezentacija Republike Srpske i FBiH u kojoj su gosti slavili sa 2:1. Boje Srpske u ovom duelu branili su Bojan Papak, Vladan Grbić i Kemal Rabti, dok su za FBiH nastupili Edin Bektaš, Haris Seferović i Ahmed Brica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana