Одржан први Интернационални карате куп Бан Милосављевић: Шотокан без премца

Дарко Пашагић
Одржан први Интернационални карате куп Бан Милосављевић: Шотокан без премца

Бањалука - Школа каратеа Карате клуба Шотокан из Бањалуке била је најуспјешнија на првом Интернационалном купу "Бан Милосављевић", који је одржан у дворани "Борик".

Ученици Рајка Врањеша у генералном пласману сакупили су 126 бодова, а иза себе су оставили још два бањалучка клуба, "Синђелић" са 96 и "Шеснаесту" са 63 бода. На овој смотри наступило је 11 клубова са 220 такмичара из Србије, ФБиХ и Републике Српске, а за најуспјешнијег такмичара проглашен је Александар Тривуновић из Карате клуба Ипон из Прњавора, који је освојио четири златне медаље. Најуспјешнија каратисткиња била је представница клуба домаћина Шотокана, Викторија Тешановић, којој су припала три златна и једно сребрно одличје.

- Такмичење се одвијало у свим старосним категоријама у катама и борбама, екипно и појединачно. Овај турнир, који би требало да постане традиционалан, одржан је под покровитељством града Бањалуке и Министарства цивилних послова БиХ, а сигуран сам да ће остати у сјећању свим учесницима. Похвале које смо добили од представника других клубова свакако годе и биће нам велики подстрек за наредну годину, јер очекујемо да на другом турниру "Бан Милосављевић" буде бар дупло више такмичара - нагласио је тренер Школе каратеа Карате клуба Шотокан Рајко Врањеш.

Пораз

Посебно атрактивна била је борба сениорских репрезентација Републике Српске и ФБиХ у којој су гости славили са 2:1. Боје Српске у овом дуелу бранили су Бојан Папак, Владан Грбић и Кемал Рабти, док су за ФБиХ наступили Един Бекташ, Харис Сеферовић и Ахмед Брица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана