Odbrana najveća Igokeina boljka

Milan Zubović
Odbrana najveća Igokeina boljka

Banjaluka - Ekipa Igokee ove sezone ima ubjedljivo najlošiju odbranu ABA lige, što kroz napade ne može da kompenzuje iako je ofanzivno veoma potentna.

Prethodnih sezona ekipa iz Aleksandrovca bila je prepoznatljiva po malom broju primljenih poena, što je na neki način bilo njen zaštitni znak, ali sada je to promijenjeno pa prosječno prima 90,6 poena, dok postiže 85,9. Na pet posljednjih mečeva častili su rivale sa čak 494 poena (100, 105, 97, 97, 95), dok su samo dva puta uspjeli da poentiraju više od protivnika. Posljednji okršaj sa Zadrom donio je takođe veoma slabu igru u defanzivi i domaćin je prvi put ove sezone slavio pred svojim navijačima (95:80) te se izjednčio po skoru s Aleksandrovčanima. Upozorenja trenera Žarka Milakovića pred ovaj susret da moraju biti mnogo angažovaniji u defanzivnim akcijama pojedini igrači nisu ozbiljno shvatili. Zadrani, kao i nekoliko ekipa od prije, skoro neometano su šutirali i lako došli do trijumfa.

- Igrali smo koliko nam je Zadar dozvolio, a nije nam puno dozvolio. Utakmicu smo spremali na način koji nismo pokazali na parketu. Gubili smo pamet dosta puta kada smo imali priliku da se vratimo i kontrolišemo susret - rekao je Milaković.

Ove sedmice trajaće  prelazni rok tokom kojeg će igrači moći da pređu iz jednog u drugi klub ABA lige, mada niko iz rukovodstva ekipe još nije nagovijestio nove poteze. Od posljednja tri pojačanja jedino je Latavijus Vilijams opravdao očekivanja, dok Danilo Anđušić, a pogotovo Oliver Lafajet nisu ni blizu igara iz ranijeg perioda kao i reputacije, iako su imali dovoljno vremena za adaptaciju.

Murić ima novi klub

Slovenac Edo Murić novi je član Cedevite. Igra na poziciji krila, a posljednji klub za koji je nastupao bio je Zielona Gora, dok mu je poznata ABA liga, gdje je ranije nastupao za Krku i Partizan, dok je, pored pomenutih klubova, branio boje Anadolu Efesa, Banvita, Škofja Loke i Parklja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana