Одбојкашице Маглића први пут шампионке Српске

Srna
Одбојкашице Маглића први пут шампионке Српске

Фоча - Одбојкашице "Маглића" из Фоче савладале су вечерас "Инову" из Бањалуке са 3:1 у сетовима, чиме су у посљедњем прволигашком колу успјеле да претекну Бањалучанке на табели и први пут у историји освоје титулу првака Српске.

Фочанкама је била потребна побједа од 3:0 или 3:1, док су гошће морале да освоје најмање два сета да би задржале прво мјесто.


У гротлу фочанске дворане, Бањалучанке су се држале добро у прва два сета у којима се водила изједначена игра, први је добио Маглић са 25:22, а други након велике драме Инова са 34:32.

Фочанке тада, ношене огромном подршком са трибина, "додају гас" и наредна два сета убједљиво рјешавају у своју корист 25:12 и 25:14 за прву титулу и први пласман у Премијер лигу БиХ.

Тренер Инове Дарио Савовић истиче да је побиједила одбојка.

"Ово се ријетко виђа, овакав амбијент, оволико навијача. Честитам Маглићу, нарочито тренеру Влади Вуковићу, који је то знао на крају да заокружи. Ми смо млада екипа, а Фочанке су три године заредом у врху и пресудило је искуство, али и подршка публике", рекао је Савовић.

Јунак меча била је осамнаестогодишња Марина Капуран, примач домаће екипе.

"Публика нам је била седми играч и хвала им много, а честитам и Инови на одличној игри. Није мала ствар играти за првака државе, имала сам додатни адреналин и презадовољна сам како сам одиграла. Поносна сам собом, својим играчицама и тренером", рекла је Капуран.

Тренер "Маглића" Владо Вуковић захвалио се играчицама на историјском успјеху, али и фочанској публици.

"Премијер лига БиХ је друга димензија и надам се да ће подршка општине и привредника бити пуно већа да бисмо могли да се адекватно појачамо за тај ниво такмичења", рекао је Вуковић.

"Маглић" и "Инова" су такмичење завршили са истим бројем бодова, а титулу Фочанкама донио је бољи сет количник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана