Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović za Glas Srpske: Isplatila se svaka kap znoja

Dušan Repija
Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović za Glas Srpske: Isplatila se svaka kap znoja

Beograd - Jedna od heroina Srbije na putu do evropskog zlata u Bakuu svakako je Brčanka Brankica Mihajlović, koja nije ni svjesna kakav uspjeh je postigla sa svojim drugaricama.

Šest mečeva, šest čistih pobjeda uz samo dva izgubljena seta bilo je sasvim dovoljno za zlato oko vrata. Fenomenalnim partijama nastavljen je sjajan niz koji bez prestanka traje gotovo još od prvog najsjajnijeg odličja na EP 2011. godine. Stoga je logično pitanje da li postoji granica za ove djevojke.

- Ne znam da li postoji. Možda i ne postoji kada igramo ovako kako smo igrale u Bakuu. Presrećne smo zbog svega. Rad i trud u prethodnih pet mjeseci naplaćen je na najljepši mogući način, ali nije bilo nimalo lako. Kada se okrenem i pogledam iza sebe, bilo je naporno, ali vrijedjelo je svake kapi znoja - rekla je Mihajlovićeva za "Glas Srpske".

Čak i kada su Holanđanke smanjile na 2:1 u setovima, na licima djevojaka Zorana Terzića nije se mogla primijetiti zabrinutost. Bile su svjesne snage i kvaliteta i za manje od pola sata pokazale da im nema ravnih na Starom kontinentu.

- U ovom trenutku imamo nešto što nema nijedna druga ekipa. Svi mogu da primijete kako se sjajno zabavljamo na terenu, bodrimo jedna drugu čak i kada ne ide. Za nas ne postoji izgubljen poen, a kada svi daju sve od sebe, rezultat ne može da izostane - rekla je Mihajlovićeva koja je igrama zaslužila mjesto u idealnoj postavi turnira, zajedno sa Tijanom Bošković i Stefanom Veljković.

Kada smo prije manje od dva mjeseca razgovarali s njom, poslije bronzane medalje na Gran priju u Kini, obećala je zlato. Obećano - ispunjeno. Sada smo je ponovo pitali šta može da obeća.

- Mogu da obećam da ćemo se dobro proveseliti i da ću bar ja otići na odmor. Bukvalno smo energetski prazne, potrošile smo sve rezerve i red je da malo odmorimo. Potom slijedi klupska sezona u Japanu, a iduće godine Svjetsko prvenstvo sa kojeg nemamo medalju desetak godina - zaključila je Mihajlovićeva.

Zbog komplikovanih avionskih veza između Bakua i Beograda odbojkašice su cijeli jučerašnji dan provele u avionu i po aerodromima, a sinoć oko 20 časova trebalo je da izađu na čuveni balkon i proslave zlato sa hiljadama navijača.

Bošković

Bilećanka Tijana Bošković ima samo 20 godina, a već ne može da izbroji medalje i individualna priznanja. Finale je odigrala maestralno, upisala 29 poena i ponijela titulu najbolje igračice turnira.

- Ponosna sam na ovaj tim. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedna od početka. Hvala svima koji su bili uz nas - rekla je Boškovićeva.

Čestitka iz Srpske

Predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputili su čestitku odbojkašicama Srbije.

- U ime građana Republike Srpske i svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke na istorijskom uspjehu. Nastavile ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske odbojke. Uvjeren sam da ćete i dalje na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim - navedeno je u Dodikovoj čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana