Одбојкашица Србије Бранкица Михајловић за Глас Српске: Исплатила се свака кап зноја

Душан Репија
Одбојкашица Србије Бранкица Михајловић за Глас Српске: Исплатила се свака кап зноја

Београд - Једна од хероина Србије на путу до европског злата у Бакуу свакако је Брчанка Бранкица Михајловић, која није ни свјесна какав успјех је постигла са својим другарицама.

Шест мечева, шест чистих побједа уз само два изгубљена сета било је сасвим довољно за злато око врата. Феноменалним партијама настављен је сјајан низ који без престанка траје готово још од првог најсјајнијег одличја на ЕП 2011. године. Стога је логично питање да ли постоји граница за ове дјевојке.

- Не знам да ли постоји. Можда и не постоји када играмо овако како смо играле у Бакуу. Пресрећне смо због свега. Рад и труд у претходних пет мјесеци наплаћен је на најљепши могући начин, али није било нимало лако. Када се окренем и погледам иза себе, било је напорно, али вриједјело је сваке капи зноја - рекла је Михајловићева за "Глас Српске".

Чак и када су Холанђанке смањиле на 2:1 у сетовима, на лицима дјевојака Зорана Терзића није се могла примијетити забринутост. Биле су свјесне снаге и квалитета и за мање од пола сата показале да им нема равних на Старом континенту.

- У овом тренутку имамо нешто што нема ниједна друга екипа. Сви могу да примијете како се сјајно забављамо на терену, бодримо једна другу чак и када не иде. За нас не постоји изгубљен поен, а када сви дају све од себе, резултат не може да изостане - рекла је Михајловићева која је играма заслужила мјесто у идеалној постави турнира, заједно са Тијаном Бошковић и Стефаном Вељковић.

Када смо прије мање од два мјесеца разговарали с њом, послије бронзане медаље на Гран прију у Кини, обећала је злато. Обећано - испуњено. Сада смо је поново питали шта може да обећа.

- Могу да обећам да ћемо се добро провеселити и да ћу бар ја отићи на одмор. Буквално смо енергетски празне, потрошиле смо све резерве и ред је да мало одморимо. Потом слиједи клупска сезона у Јапану, а идуће године Свјетско првенство са којег немамо медаљу десетак година - закључила је Михајловићева.

Због компликованих авионских веза између Бакуа и Београда одбојкашице су цијели јучерашњи дан провеле у авиону и по аеродромима, а синоћ око 20 часова требало је да изађу на чувени балкон и прославе злато са хиљадама навијача.

Бошковић

Билећанка Тијана Бошковић има само 20 година, а већ не може да изброји медаље и индивидуална признања. Финале је одиграла маестрално, уписала 29 поена и понијела титулу најбоље играчице турнира.

- Поносна сам на овај тим. За ово смо радили пет месеци и на крају смо успели у томе. Биле смо као једна од почетка. Хвала свима који су били уз нас - рекла је Бошковићева.

Честитка из Српске

Предсједник РС Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и члан Предсједништва БиХ Младен Иванић упутили су честитку одбојкашицама Србије.

- У име грађана Републике Српске и своје лично име упућујем вам најискреније честитке на историјском успјеху. Наставиле сте сјајан низ одличних резултата на великим такмичењима којим исписујете нову страницу у историји српске одбојке. Увјерен сам да ћете и даље на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ, што и нас из Републике Српске чини поносним - наведено је у Додиковој честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана