Одбојкаши понос Лопара

Данијел Радујковић
Одбојкаши понос Лопара

Лопаре - Од идуће сезоне премијерлигаша ће имати и Лопаре, пошто су одбојкаши Мајевице успјели освојити прво мјесто у Првој лиги Републике Српске, чиме су постали хероји овог малог мјеста, које ће имати тим у најјачем рангу такмичења БиХ.

Мајевица је до највећег успјеха у историји дошла на импресиван начин, пошто је сезону окончала са 18 побједа у низу, без иједног пораза. У лигашком дијелу имала је скор 14:0, уз само три изгубљена сета, док у плеј-офу није дала ни мало шансе Градишци и Љубињу, па је доминантно освојила титулу. Тренер екипе Далибор Мићић поносан је на свој тим који је први пут у историји донио титулу у Лопаре.

- Трудили смо се од почетка, имали јасан циљ, добили смо средства да покушамо бити први. Селектирао сам добру екипу, као и сараднике и одрадили смо сезону без пораза. Више сам него срећан и нема шта да се каже осим да не скидамо осмијех са лица. Посебно задовољство мени као тренеру је што нисмо изгубили ниједан меч. Рођен сам и живим у Лопарама, а сада сам као тренер урадио велику ствар за наше мало мјесто и пресрећан сам због тога - рекао је Мићић.

Капитен тима Немања Томић сматра да је ово огроман успјех, али је истакао да су играчи имали све услове да до њега дођу.

- Већина играча има искуства играња у Премијер лиги и било је за очекивати да направимо овакав резултат. Опет, никада са сигурношћу не можете да тврдите тако нешто, док не одрадите посао. Добро смо радили, тренирали и сви су нас подржавали у Лопарама, имали смо феноменалне услове, које је имао мало ко. Све се поклопило и заиста смо заслужено славили, да нисмо мислим да би људи овдје били љути на нас, јер смо стварно имали све предуслове. Сезона није завршена, јер 15. априла играмо Куп РС, па онда идемо на заслужен одмор - истакао је Томић.

Он вјероватно неће предводити екипу у Премијер лиги, јер је близу одлуке да послије 20 година заврши играчку каријеру. Питање је ко ће уопште остати у екипи, јер свим играчима, па и тренер истичу уговори.

- Зацртано смо испунили, а шта ће и како бити даље не могу да причам. Сјешћемо и покушати да договоримо наставак сарадње и видимо шта даље и да ли ћу остати на клупи. Наравно да бих волио да останем, јер бих желио да продужим ову причу. Ушли смо у Премијер лигу, за Лопаре је то више него успјех. Само играње финала плеј-офа Прве лиге је било освјежење, дошло је 300 - 400 људи и то је лијепо за видјети, а тек слиједи играње у највишем рангу гдје ће нам доћи екипе из Брчког, Модриче, Бањалуке и остале - додао је тренер Мићић.

Неопходна нова дворана

Велики успјех одбојкаша Мајевице требало би да испрати прављење нове дворане, која ће задовољити услове који су потребни за играње у Премијер лиги БиХ.

- Уласком у виши ранг обезбиједили смо једну велику дворану која се расклапа у Швајцарској. Ово је још незванично, али тако се прича по граду. Та дворана требало би да буде направљена иза средњошколског спортског центра. Услов за то био је да уђемо у Премијер лигу. Надам се да то неће остати само прича - казао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана