Odbojkaši Mladosti potvrdili dominaciju u BiH: Šta to bješe poraz?

Danijel Radujković
Odbojkaši Mladosti potvrdili dominaciju u BiH: Šta to bješe poraz?

Brčko - Osvojeni trofeji u prvenstvu, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske, 29 pobjeda iz isto toliko mečeva, uz samo devet izgubljenih setova u prvenstvu, učinak je odbojkaša Mladosti na parketima širom BiH.

Brčacima je, u nedavno završenoj sezoni, uspjelo nešto što će malo kome, jer je ekipa Branka Mišića potpuno dominirala u svim domaćim takmičenjima. Ostvarili su 18 pobjeda u ligaškom dijelu Premijer lige, pa onda još šest u plej-ofu, dva puta su uspješni bili u Kupu BiH i tri puta u najmasovnijem takmičenju Republike Srpske što je neviđen podvig.

- Nismo ni slutili da možemo napraviti takav uspjeh, to je ogromna stvar za klub, igrače i mene. Djeluje da nam je bilo lako, a nije bilo tako. Ovo je po meni bila jedna od najtežih sezona. Svi pokušavaju da nas pobijede, igraju maksimalno, pa čak i iznad svojih mogućnosti i očekivanja. Međutim, uspjeli smo da prebrodimo to sve kvalitetnim radom i zalaganjem. Mislim da ovo niko nikada nije uradio u BiH i pitanje je da li će neko to moći ponoviti. Motivacija je bila jedan od najvećih problema, jer kada nekog dobiješ dva-tri puta onda je mnogo teško, ali smo uspjeli - kazao je Mišić.

Njegova ekipa je obezbijedila učešće u evropskim takmičenjima. Ove sezone su igrali Čelendž kup, ali sada postoji mogućnost da se oprobaju u najjačem takmičenju.

- Postoji šansa da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Predsjednik Evropske odbojkaške federacije Aleksandar Boričić pokušava da uključi više slabijih država i sve zavisi od njih. Ako ne bude tako onda ćemo igrati CEV kup, a tu ako ispadnemo u prvom kolu ići ćemo u Čelendž kup. Pokušaćemo da zadržimo okosnicu tima kako bismo opet imali jaku ekipu - dodao je Mišić.

Mladost je ove sezone ispala u drugom kolu Čelendž kupa od Istanbula, a Mišić se nada da će njegova ekipa naredne imati više sreće u žrijebu.

- Nismo imali sreće u Evropi, naišli smo na vrhunsku ekipu Istanbula gdje jedan njihov igrač vrijedi preko 150.000 evra, a naši troškovi za sezonu su duplo manji. Ako nas malo posluži žrijeb da dobijemo ekipe približnog kvaliteta iz slabijih zemalja kao što su Bugarska, Mađarska, Luksemburg ili Kipar, pa i Srbije njima možemo parirati - zaključio je Mišić.

Slijedi pauza

Odbojkaši Mladosti uskoro će na zasluženu pauzu da se dobro odmore prije početka priprema za narednu sezonu gdje žele da odbrane sve titule.

- Imamo još nekoliko dana treninge i onda privodimo kraju sezonu, a mlađi igrači ostaće u trenažnom procesu još neko vrijeme. Nakon odmora početkom avgusta kreću pripreme za novu sezonu, a do tada ćemo znati u kojem evropskom takmičenju ćemo igrati. Od Uprave zavisi kakvi će nam biti ciljevi, ali definitivno želimo da odbranimo sve trofeje. Biće teško, ali potrudićemo se - kazao je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana