Odbojkaši Borca poručili: Otići ćemo u drugi grad

D. Ra.
Odbojkaši Borca poručili: Otići ćemo u drugi grad

Banjaluka - Odbojkaši Borac m:tel razočarani su odnosom nadležnih organa prema njima, a u klubu su čak otvoreni da pređu u neki drugi grad koji im ponudi normalne uslove za igranje i treniranje.

Dan prije početka Premijer lige BiH Borac nema riješeno pitanje dvorane. Utakmicu prvog kola sa Ilijašem igraće u dvorani Studentskog kampusa u ne baš popularnom terminu od 16 časova. Borac je za takmičenje prijavio i dvoranu "Borik", ali u njoj još nema mogućnosti da se igra odbojka jer nema ocrtanih linija, mreže, stubova ni stolice za sudiju. Do sada su trenirali u dvorani "Obilićevo" koja ne ispunjava uslove za igranje najvišeg ranga takmičenja jer nema dovoljno visine.

- Susrećemo se sa velikim problemima i sve manje pričamo o sportu. Sutra će utakmicu igrati dvije gostujuće ekipe. U toj dvorani smo igrali svega jednu prijateljsku utakmicu, a nismo mogli dobiti termine za trening. Ako nam neki grad ponudi dvoranu gdje možemo normalno trenirati i igrati utakmice otići ćemo tamo bez problema ili da zatvorimo klub i radimo nešto drugo - kazao je trener Borca Saša Rendić.

Oni su aktuelni šampioni Republike Srpske, a igrači smatraju da mogu igrati bitnu ulogu i u Premijer ligi BiH.

- Ekipa konstantno pokazuje napredak i za nekih mjesec dana mislim da će doći u najbolju formu. Nadam se da će se uskoro riješiti problemi. Toliko godina je prošlo, a neke stvari se nisu promijenile. Već polako želim odustati od svega. Ljudi koji vode sport u ovom gradu izgleda nisu sposobni da to rade. Rođen sam u Banjaluci, ali me sramota što sam iz Banjaluke - dodao je Rendić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana