Одбојкаши Борца поручили: Отићи ћемо у други град

Д. Ра.
Одбојкаши Борца поручили: Отићи ћемо у други град

Бањалука - Одбојкаши Борац м:тел разочарани су односом надлежних органа према њима, а у клубу су чак отворени да пређу у неки други град који им понуди нормалне услове за играње и тренирање.

Дан прије почетка Премијер лиге БиХ Борац нема ријешено питање дворане. Утакмицу првог кола са Илијашем играће у дворани Студентског кампуса у не баш популарном термину од 16 часова. Борац је за такмичење пријавио и дворану "Борик", али у њој још нема могућности да се игра одбојка јер нема оцртаних линија, мреже, стубова ни столице за судију. До сада су тренирали у дворани "Обилићево" која не испуњава услове за играње највишег ранга такмичења јер нема довољно висине.

- Сусрећемо се са великим проблемима и све мање причамо о спорту. Сутра ће утакмицу играти двије гостујуће екипе. У тој дворани смо играли свега једну пријатељску утакмицу, а нисмо могли добити термине за тренинг. Ако нам неки град понуди дворану гдје можемо нормално тренирати и играти утакмице отићи ћемо тамо без проблема или да затворимо клуб и радимо нешто друго - казао је тренер Борца Саша Рендић.

Они су актуелни шампиони Републике Српске, а играчи сматрају да могу играти битну улогу и у Премијер лиги БиХ.

- Екипа константно показује напредак и за неких мјесец дана мислим да ће доћи у најбољу форму. Надам се да ће се ускоро ријешити проблеми. Толико година је прошло, а неке ствари се нису промијениле. Већ полако желим одустати од свега. Људи који воде спорт у овом граду изгледа нису способни да то раде. Рођен сам у Бањалуци, али ме срамота што сам из Бањалуке - додао је Рендић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана