Odbojkaši Boraca bruse formu u Zagrebu

Danijel Radujkvić
Odbojkaši Boraca bruse formu u Zagrebu

Banjaluka - Odbojkaši Borac m:tela od danas pa do 21. septembra učestvovaće na memorijalnom turniru "Zagrebački odbojkaški velikani" gdje će imati tri jake provjere protiv domaće Mladosti, Karlovca i Čapljine.

Ovaj turnir biće odlična prilika da Banjalučani provjere trenutnu formu nakon odrađenih priprema. Na put u Zagreb trener ekipe Saša Rednić poveo je 12 igrača od čega su čak šestorica novajlije tako da će mu ova tri meča pomoći da vidi i kako su se novi igrači uklopili u ekipu.

- Biće ovo odlična prilika da vidim koliko ko može da pruži. Imamo dosta novajlija i trebaće vremena da se sve uštima i dovede na željeni nivo. Pored svega nadam se da možemo doći bar do dvije pobjede - kazao je Rendić.

Borac je u ponedjeljak odigrao prijateljski meč upravo sa Zagrepčanima u Banjaluci i tada su gosti osvojili svih pet setova koliko je bilo dogovoreno da se igra. Uprkos porazu, Rednić nije bio nezadovoljan igrom.

- To nam je bila prva pripremna utakmica ove sezone i još je rano za ozbiljnije stvari. Zadovoljan sam onim što sam vidio. Rotirao sam 14 igrača i želio sam da pružim priliku svima. Nismo igrali na rezultat, ali u Zagrebu hoćemo. Imamo još prostora za napredak i da sve dovedemo u najbolji red - dodao je Rendić.

Borac m:tel ove godine će po drugi put igrati u Premijer ligi BiH. Prošle sezone bili su šampioni Republike Srpske i žele da pruže dobre partije i u najvišem rangu. Mečevi u Zagrebu će im pomoći da se što bolje spreme za prvo kolo koje je na programu 3. ili 4. oktobra kada će dočekati Ilijaš.

Kup RS

Odbojkaši Borca predstojećeg vikenda trebali su igrati meč treće runde Kupa Republike Srpske protiv Modriče, ali im je odobren zahtjev da se ovoj duel prolongira za sedam dana zbog turnira u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana