Одбојкаши Борац м:тела циљ улазак у плеј-оф

Данијел Радујковић
Одбојкаши Борац м:тела циљ улазак у плеј-оф

Бањалука - Одиграли смо добро досадашњи дио сезоне. Надам се да ћемо изборити улазак у плеј-оф и вјерујем да имамо квалитет за то. Најбитније је што имамо компактан тим и што сваки играч може да допринесе да екипа оствари што бољи резултат.

Казао је ово тренер одбојкаша Борац м:тела Саша Рендић, чији изабраници тренутно заузимају шесто мјесто на табели Премијер лиге БиХ, посљедње које води у плеј-оф, што је главни циљ Бањалучана.

- Момци су из утакмице у утакмицу све бољи. Наша велика предност је што нисмо везани за шест играча, већ имамо њих десет који су играли и дали свој допринос. Свако може ући са клупе и донијети промјене на терену, што је наша предност у односу на ривале. Мени је најбитније да смо сви као екипа и да нема везе ко почиње меч, а ко улази. Имамо квалитет да будемо у првих шест на крају. Ако побиједимо код куће у кључним мечевима против ривала за то мјесто, мислим да неће бити проблема да изборимо циљ - рекао је Рендић.

Борац је у посљедњем колу дошао до прве гостујуће побједе савладавши Домаљевац.

- Побједа против Домаљевца је битна због играча који још  увијек не вјерују у себе. Полако почињу да сазријевају као екипа, подиже им се самопоуздање и већ почињу вјеровати да могу добити свакога. Сматрам да могу још боље и надам се да ће бити неких стимулација, јер до сада смо добили новчану помоћ од града којом је покривен буџет да завршимо сезону. Не вјерујем да ћемо мијењати тим, једино очекујем да ускоро средимо папире за дизача из Црне Горе - додао је Рендић.

Борац константно има проблема са двораном за тренирање, јер "Борик" нема услове за одбојку и вјероватно неће имати, док у сали студентског кампуса нема термина, иако је управа учинила све да их добије. Упркос свему, Рендић најављује нове побједе већ у суботу када ће дочекати Модричу.

- Мислим да ћемо побиједити. То је битно пред завршетак полусезоне. До краја децембра одиграћемо још два кола и онда слиједи пауза до средине јануара - закључио је Рендић.

 

Премијер лига

1. Младост 8        7        1        22:6   20

2. Гацко     8        6        2        20:7   19

3. Радник   8        6        2        19:12 15

4. Какањ 78         8        4        4        16:14 14

5. Јединство         8        4        4        18:15 13

6. Борац     8        5        3        17:16 13

7. Домаљевац      8        4        4        12:14 11

8. Илијаш   8        2        6        12:19 9

9. Модрича         8        1        0        7        5:21   3

10. Босна    8        1        7        6:23   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана