Od Leotara svi digli ruke

Čedomil Mucović
Od Leotara svi digli ruke

Trebinje - Nebo plače nad Leotarom jer su svi od njega digli ruke. Ova izjava jednog od starijih navijača fudbalskog kluba iz Trebinja jasno oslikava stanje u kojem se nalazi premijerligaš sa "Polica".

Šampion BiH iz sezone 2001/02. proživljava najteže trenutke u istoriji dugoj 90 godina i sve je bliži gašenju nego nastavku rada, jer ne postoji zainteresovanost da mu neko pomogne da se stvari pomjere sa mrtve tačke, makar da se odigra prvenstvo do kraja. I ranije je ekipa sa "Polica" imala probleme i dugove, ali nikada nije bila sama, ostavljena na vjetrometini. I dok su svi drugi premijerligaši, od kojih je većina takođe u finansijskim problemima, počeli pripreme za nastavak sezone, u Leotaru se i dalje odmaraju.

- Razočaran sam. Nikada klub nije bio ovako zapušten i prepušten samom sebi. Niko mi se od kraja prvenstva nije obratio, ni raspitivao o početku priprema. Na svoju ruku ne mogu nikog da okupljam, da djelujemo kao ilegalci. Iskren da budem, nisam optimista. Mnogo je problema koje treba riješiti do početka prvenstva - rekao je trener Dragan Spaić, koji je više od 40 godina u klubu, što kao igrač, što kao šef struke.

U pauzi između dva dijela sezone Leotar je napustio golman Mladen Kukrika, koji je potpisao za albanski Kastrioti, dok su Boban Đerić i Darko Đajić novi igrači banjalučkog Borca. Pored njih trojice, teško je očekivati da će ostati Ivan Marinković, Nikola Prebiračević, Stefan Udovičić i Denis Bajalica, tako da će igrački kadar tima sa "Polica" spasti na juniore i kadete.

- Nama sada treba potpuno novi igrački kadar, a sumnjam da je neko raspoložen da dođe u ovakvu sredinu. Mnogi koji poznaju istoriju i tradiciju Leotara i status kakav je imao u gradu, ne mogu da vjeruju da se klub nalazi tu gdje je danas - rekao je Spaić.

Kundačina

Jedini operativac u klubu Radislav Kundačina upozorava da je situacija sa igračkim kadrom više nego alarmantna.

- Nemamo mogućnosti nikoga da zadržimo, jer fudbaleri za proteklu godinu nisu dobili nijednu platu. Ni sami ne znamo šta će se dalje dešavati. Treba igračima omogućiti da zarade svoj hljeb. Nikome nije stalo da se ti momci zadrže, a njihovim odlaskom dubioza postaje još veća, jer smo do juče mogli da kažemo da imamo kakav-takav igrački kadar. Sada nemamo ni to - naglasio je Kundačina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana