Од Леотара сви дигли руке

Чедомил Муцовић
Од Леотара сви дигли руке

Требиње - Небо плаче над Леотаром јер су сви од њега дигли руке. Ова изјава једног од старијих навијача фудбалског клуба из Требиња јасно осликава стање у којем се налази премијерлигаш са "Полица".

Шампион БиХ из сезоне 2001/02. проживљава најтеже тренутке у историји дугој 90 година и све је ближи гашењу него наставку рада, јер не постоји заинтересованост да му неко помогне да се ствари помјере са мртве тачке, макар да се одигра првенство до краја. И раније је екипа са "Полица" имала проблеме и дугове, али никада није била сама, остављена на вјетрометини. И док су сви други премијерлигаши, од којих је већина такође у финансијским проблемима, почели припреме за наставак сезоне, у Леотару се и даље одмарају.

- Разочаран сам. Никада клуб није био овако запуштен и препуштен самом себи. Нико ми се од краја првенства није обратио, ни распитивао о почетку припрема. На своју руку не могу никог да окупљам, да дјелујемо као илегалци. Искрен да будем, нисам оптимиста. Много је проблема које треба ријешити до почетка првенства - рекао је тренер Драган Спаић, који је више од 40 година у клубу, што као играч, што као шеф струке.

У паузи између два дијела сезоне Леотар је напустио голман Младен Кукрика, који је потписао за албански Кастриоти, док су Бобан Ђерић и Дарко Ђајић нови играчи бањалучког Борца. Поред њих тројице, тешко је очекивати да ће остати Иван Маринковић, Никола Пребирачевић, Стефан Удовичић и Денис Бајалица, тако да ће играчки кадар тима са "Полица" спасти на јуниоре и кадете.

- Нама сада треба потпуно нови играчки кадар, а сумњам да је неко расположен да дође у овакву средину. Многи који познају историју и традицију Леотара и статус какав је имао у граду, не могу да вјерују да се клуб налази ту гдје је данас - рекао је Спаић.

Кундачина

Једини оперативац у клубу Радислав Кундачина упозорава да је ситуација са играчким кадром више него алармантна.

- Немамо могућности никога да задржимо, јер фудбалери за протеклу годину нису добили ниједну плату. Ни сами не знамо шта ће се даље дешавати. Треба играчима омогућити да зараде свој хљеб. Никоме није стало да се ти момци задрже, а њиховим одласком дубиоза постаје још већа, јер смо до јуче могли да кажемо да имамо какав-такав играчки кадар. Сада немамо ни то - нагласио је Кундачина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана