Обрадовић води Радник ка трофеју

Д. Радујковић, И. Станишић
Обрадовић води Радник ка трофеју

Бањалука - Слично као и прошле године, екипа Радника биће једини представник Републике Српске у завршници Купа БиХ, а сигурном побједом од 5:1 над Рударом из Какња Бијељинци су наставили пут ка одбрани трофеја.

Радник је већ у првом мечу у Какњу најавио пролаз у четвртфинале пошто је побиједио са 1:0, али је у реваншу показао још већу снагу и дошао до убједљиве побједе. Мало је фалило да се понови 7:1 из прошле сезоне, када су ова два тима такође играла у осмини финала. У побједи од 5:1 бриљирао је нападач Марко Обрадовић који је постигао четири гола, чиме је доказао да је у одличној форми.

- Рутинска победа, нисмо потценили противника, изашли смо у најјачем саставу и кренули озбиљно од почетка. Они су такође дошли у јаком саставу, јер су имали лоше искуство од прошле године када су играли са комбинованом екипом. Дали су гол у првом минуту, али онда смо преузели ствар у своје руке и држали конце све до краја. Драго ми је што сам дао четири гола, то је тешко и на тренингу, али је екипа одиграла врхунски и није било тешко поспремити све те лопте у гол. Када је екипа добра, увек неко искочи, данас сам то био ја, сутра ће можда неко други. То је оно што нас краси - рекао је Обрадовић.

Он вјерује да његова екипа може поновити резултат из прошле сезоне када је подигла пехар у најмасовнијем такмичењу у БиХ.

- Верујем да уз пуно рада и среће можемо поново до трофеја. Направили смо фину екипу, пуно смо ефикаснији него прошле године и верујем у тим. Идемо на освајање и Купа РС, схватамо купове озбиљно, јер трофеј је трофеј. Трудићемо се да будемо добри и у првенству па ћемо видети који су нам домети тамо - додао је Обрадовић.

За разлику од његове екипе, Славија и Козара нису могле до пласмана међу осам најбољих тимова у Купу. Након дебакла у Добој Какњу, гдје је Младост славила са 6:1, Славија је изгубила и на свом терену са 0:2 и тако се опростила од даљег такмичења. За разлику од њих, Козара је имала активан резултат из Сарајева гдје је уз добру игру поражена са 1:3, али је тешко страдала у Градишци гдје је "бордо" тим славио са убједљивих 5:0. Екипа Велимира Стојнића тако се може посветити обавезама у Првој лиги РС, а Козару вјероватно очекује казна због непримјереног скандирања навијача.

Остали резултати: Раднички - Босна Сема 3:2 (први меч 0:6), Вележ - Зрињски 1:2 (0:3), Широки Бријег - Слобода (0:1), Горажде - Жељезничар (1:5). Травник је већ раније обезбиједио пролаз даље против Орашја (1:1, 3:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана