Obradović neće, u igri Zdovc i Alimpijević

Milan Zubović
Obradović neće, u igri Zdovc i Alimpijević

Laktaši - Uprava Igokee u potrazi je za nasljednikom trenera Nenada Trajkovića, a imena za koja se raspituju jasno pokazuju da žele provjerenog stručnjaka na ovoj poziciji. Ipak, jedan je već odbio ponuđenu funkciju.

Kako saznaje “Glas Srpske”, negativan odgovor na ponudu iz Laktaša dao je Saša Obradović, dok su pored njega kontaktirali i sa Dušanom Alimpijevićem i Jurom Zdvocem. Sva trojica su trenutno bez angažmana, a Obradović je prije nekoliko dana dobio otkaz u Lokomotivi Kubanj iz Krasnodara, gdje ga je naslijedio njegov pomoćnik Vlada Jovanović koji je svojevremeno vodio Igokeu. Obradović se zahvalio na pozivu, objasnivši da su njegove ambicije više od vođenja kluba u ABA ligi, što je potpuno razumljivo jer je prošle sezone bio proglašen za najboljeg trenera Evrokupa. Do finala ovog takmičenja vezao je 20 pobjeda, ali je u završnici bolja bila Darušafaka i izborila vizu za Evroligu. Dok je on na tržištu tek nekoliko dana, Alimpijević nema angažman od početka maja kada je zbog loših rezultata smijenjen na klupi Crvene zvezde. Mladi trener imao je nezvaničnu ponudu rukovodstva Igokee, ali ona nije bila konkretna i pitanje je koliko su blizu ozbiljnih pregovora, dok je slična stvar i sa Zdovcem. Slovenac je posljednji angažman imao prošle sezone u Cedeviti sa kojom nije napravio ono što se očekivalo pa je sada dostupan.

Dok ne riješe pitanje glavnog trenera, vršilac dužnosti kormilara ekipe biće Žarko Milaković. Debi u ABA ligi imaće u subotu na gostovanju kod Cedevite. Ipak, postoje indicije da bi on mogao ostati na toj poziciji ukoliko ekipa proigra i veže pobjede, a bez obzira na renome rivala, imaće solidnu priliku pošto je zagrebačka legija stranca u rasulu.

Tandem u idealnom timu

Dva košarkaša Igokee našla su se u idealnom timu šestog kola ABA lige. Sa 13 uhvaćenih lopti Dalibor Ilić bio je najbolji skakač kola, dok je Filip Adamović bio najbolji asistent sa devet uspješnih dodavanja mada je isti broj imao i Luka Božić. Upravo je član Zadra najkorisniji igrač ove runde sa indeksom 33, a ubacio je 18 poena uz po devet skokova i asistencija tokom svih 40 minuta na terenu u meču sa Krkom. Božića pominju i kao moguće pojačanje Igokee mada ne bi imao pravo nastupa do kraja polusezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana