Обрад Томић нови центар Партизана за Глас Српске: Навијачка осјећања не играју на паркету

Иван Драгичевић
Обрад Томић нови центар Партизана за Глас Српске: Навијачка осјећања не играју на паркету

Сарајево - Као што је "Глас Српске" први објавио, репрезентативац БиХ Обрад Томић потписао је трогодишњи уговор са Партизаном.

Снажни центра из Гацка, који је претходне двије сезоне на високом нивоу одиграо за Какањ, био је велика жеља новог тренера "црно-бијелих" Мирослава Муте Николића. Искусни тренер хтио је да га доведе у Динамик, али га бивши клуб није пустио да оде упркос што су Дорћолци чак били вољни да плате обештећење. Како му је истекао уговор са тимом који води Јосип Панџа, није било никаквих препрека да се обавеже на вјерност Партизану иако су навијачи "црно-бијелих" на интернету негодовали због тога што је навијач Црвене звезде.

- Нисам ни први ни посљедњи који је прије потписа за Звезду или Партизан навијао за ривалски клуб. Сада сам у Партизану и даћу више од других за "црно-бијели" дрес како бих заслужио повјерење навијача. То је изазов на који сам спреман, јер навијачка осјећања на играју на паркету. Даћу све од себе да направимо што бољи резултат и оправдам повјерење тренера Николића. Не могу да причам о амбицијама и дометима, јер још није познат ростер. Тренутно имамо шест играча под уговором па тек кад се тим комплетира можемо да говоримо о резултатима - рекао је Томић који је тренутно у Сарајеву са репрезентацијом БиХ.

Снажни Гачанин је у праву што се тиче навијачке припадности играча, а многи људи не знају да је велики љубимац Партизанових тифоза Новица Величковић као клинац подржавао Звезду, а и обрнутих примјера има много и у садашњем тиму "црвено-бијелих". Иако је Томић тренутно једини центар под уговором са Партизаном, клуб ће се додатно појачати, а према неким информацијама, пројектовани буџет за плате играча биће 400.000 евра, што је за трећину мање него лани.

- Ситуација је тешка, добро сам упознат са тим, а наравно да сам разговарао са Мутом о својој улози. Рекао ми је да ће стићи још један центар и ја сам прочитао да ће бити Американац, али ми из клуба нису ништа детаљисали. Имаћу довољно минута за игру, што ми је најважније - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана