ОКК Борац у потрази за искусним тренером

Милан Зубовић
ОКК Борац у потрази за искусним тренером

Бањалука - Турбулентна сезона је иза кошаркаша Борца који су сада на заслужном одмору док управа клуба прави планове за идућу сезону.

Бањалучани су били близу шампионске титуле, али је Братунац у финалној серији плеј-офа славио са 3:1 тако да ће “црвено-плави” од идуће јесени поново играти Прву лигу Републике Српске, шесту годину заредом.

- Тренутно резимирамо сезону и сумирамо оно што смо направили па ћемо онда да правимо планове за идућу. Још је све у незваничним разговорима и тек треба да сједнемо сви заједно и договоримо правац у којем ћемо даље дјеловати. Нема још ништа конкретно и рано је још да било шта радимо - рекао је директор Борца Тибор Флорјан.

Када је Флорјан преузео функцију од бившег директора и тренера Бојана Божића за кормилара екипе поставио је Божићевог помоћника Марка Таушана са којим је имао договор да ту буде до краја сезоне.

- Таушан је раније био помоћни тренер и остаће на тој позицији, док тек треба да видимо хоћемо ли некога доводити за идућу сезону. Ништа није искључено и имамо неких опција које су за сада само на усменом договору, али је све на дугом штапу. Једноставно, у Бањалуци нема вишка квалитетних тренера и слаба је понуда тако да морамо добро размислити шта нам је чинити. Уједно, тај би тренер требало мало да ради и са млађим категоријама - рекао је Флорјан.

Задовољан је оствареним у сезони јер је Борац био трећи на крају лигашког дијела такмичења, а у полуфиналу је елиминисао Соколац са 2:1 у серији.

- Гледајући шта се све издешавало и проблема са управом направили смо одличан успјех пласманом у финале плеј-офа. Када смо видјели да нам је Братунац ривал у финалу порасли су нам апетити, али су они заслужено славили и ово је реалан резултат - додао је Флорјан.

Бојкот

Средином марта играчи су бојкотовали тренера Божића и нису играли на сусрету са Вардом ХЕ у “Борику” да би се вратили у тим након што је Бојан Божић поднио оставку те одиграли завршницу првенства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана