Novo rukovodstvo u Bokserskom klubu Slavija briše minus

Darko Pašagić
Novo rukovodstvo u Bokserskom klubu Slavija briše minus

Banjaluka - Ako je suditi po smotri mlađih takmičarskih selekcija Bokserskog kluba Slavija za jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Banjaluci dolaze bolji dani.

Predvođeni trenerima Vladom Railićem i Mirkom Ninkovićem oni su u sali BK Slavije u nekoliko sparing mečeva demonstrirali sve ono što su do sada naučili i pokazali da je pred njima svijetla budućnost. Tom prilikom predsjednik Slavije Zoran Rašljić uručio im je sportsku opremu, koju im je donirao "Euroekspres" brza pošta.

- Od 27. aprila kada sam došao na čelo kluba uspjeli smo da klub koji je bio pred gašenjem polako, ali sigurno dovedemo u mnogo bolju situaciju. Naime tada smo naslijedili dugovanja od 100.000 maraka, a već do sada veći dio uspjeli smo da saniramo - naglasio je Rašljić.

Posebno je ponosan na sve što je urađeno u ovom periodu.

- Uspjeli smo da deblokiramo klupski račun čime su stvoreni uslovi za uplatu finansijskih sredstava Gradske uprave. Isplaćena su dugovanja prema gradu Banjaluka sa 30. julom 2016 godine (struja, PDV za korišćenje prostora, komunalna taksa), kao i sve zaostale plate radnicima i trenerima - rekao je Rašljić.

Uporedo sa tim radilo se na jačanju svih struktura u klubu.

- Imenovani su predstavnici u Bokserskog savezu Republike Srpske, izvršena edukacija trenera u organizaciji BS BiH, izvršena nabavka sportske opreme (trenerke, rukavice, sportske torbe, dresovi...), urađena sanacija sportske sale i stvoreni još normalniji uslovi za održavanje treninga. Naši takmičari nastupili su na četiri turnira i ostvarili zavidne rezultata, šest najperspektivnijih boksera bili su učesnici sportskog kampa "Trebinje 2016", a ne smijemo zaboraviti da su prikupljene donacije u iznosu od 10.000. Na ovom nećemo stati i očekujem da u narednim mjesecima još više popravimo situaciju, odnosno da se riješimo svih preostalih dugovanja - dodao je Rašljić.

"Radovan Bisić"

Agilno rukovodstvo Slavije predvođeno Zoranom Rašljićem planiralo je da 23. oktobra u dvorani "Obilićevo" održi 14. memorijalni turnir "Radovan Bisić".

- Još uvijek nismo precizirali ko će biti učesnici, ali je sigurno da će nastupiti naših šest seniora, dok će se u uvodnim mečevima predstaviti i naći mlađi takmičari - naglasio je Rašljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana