Ново руководство у Боксерском клубу Славија брише минус

Дарко Пашагић
Ново руководство у Боксерском клубу Славија брише минус

Бањалука - Ако је судити по смотри млађих такмичарских селекција Боксерског клуба Славија за један од најтрофејнијих спортских колектива у Бањалуци долазе бољи дани.

Предвођени тренерима Владом Раилићем и Мирком Нинковићем они су у сали БК Славије у неколико спаринг мечева демонстрирали све оно што су до сада научили и показали да је пред њима свијетла будућност. Том приликом предсједник Славије Зоран Рашљић уручио им је спортску опрему, коју им је донирао "Еуроекспрес" брза пошта.

- Од 27. априла када сам дошао на чело клуба успјели смо да клуб који је био пред гашењем полако, али сигурно доведемо у много бољу ситуацију. Наиме тада смо наслиједили дуговања од 100.000 марака, а већ до сада већи дио успјели смо да санирамо - нагласио је Рашљић.

Посебно је поносан на све што је урађено у овом периоду.

- Успјели смо да деблокирамо клупски рачун чиме су створени услови за уплату финансијских средстава Градске управе. Исплаћена су дуговања према граду Бањалука са 30. јулом 2016 године (струја, ПДВ за коришћење простора, комунална такса), као и све заостале плате радницима и тренерима - рекао је Рашљић.

Упоредо са тим радило се на јачању свих структура у клубу.

- Именовани су представници у Боксерског савезу Републике Српске, извршена едукација тренера у организацији БС БиХ, извршена набавка спортске опреме (тренерке, рукавице, спортске торбе, дресови...), урађена санација спортске сале и створени још нормалнији услови за одржавање тренинга. Наши такмичари наступили су на четири турнира и остварили завидне резултата, шест најперспективнијих боксера били су учесници спортског кампа "Требиње 2016", а не смијемо заборавити да су прикупљене донације у износу од 10.000. На овом нећемо стати и очекујем да у наредним мјесецима још више поправимо ситуацију, односно да се ријешимо свих преосталих дуговања - додао је Рашљић.

"Радован Бисић"

Агилно руководство Славије предвођено Зораном Рашљићем планирало је да 23. октобра у дворани "Обилићево" одржи 14. меморијални турнир "Радован Бисић".

- Још увијек нисмо прецизирали ко ће бити учесници, али је сигурно да ће наступити наших шест сениора, док ће се у уводним мечевима представити и наћи млађи такмичари - нагласио је Рашљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана