Ново руководство ЖРК Борац пружа сламку спаса

Душан Репија
Ново руководство ЖРК Борац пружа сламку спаса

Бањалука - Женски рукометни клубу Борац требало би да добије ново руководство у наредних десетак дана, а на чело клуба по свему судећи, опет ће Нада Тешановић.

Бивша министарка спорта кандидат је људи који су иницирали промјене у руководству предвођени бившим играчицама и тренером Радом Унчанином, а у току је припрема ванредне скупштине. На њој би досадашњи директор Ранко Глигорић требало да поднесе извјештај о финансијском стању. Он јуче није био доступан за коментар, тако да нема прецизних података колико је клуб у минусу. Планирано је да буде промијењено неколико чланова скупштине, као и да се изаберу Управни и Надзорни одбор и директор клуба.

- Обавијештена сам о припреми скупштине и надам се да ће све проћи у најбољем реду како не бисмо дозволили гашење Борца. Спремна сам да помогнем, под условом да знам колика је финансијска дубиоза. Знам да је ситуација тешка, али се надам да можемо спасити што се спасити може. Не смијемо дозволити да се Борац угаси. Надам се да ћемо оформити јак Управни одбор и имамо идеју како би све то требало да изгледа - рекла је Тешановићева.

Она је већ била предсједник „осица“ и то у вријеме када су биле доминантне у Премијер лиги БиХ и играле европске мечеве, а почетак кризе некако се поклопио њеним одласком 2009. године када је изабрана за министарку. Борац је освојио шест узастопних титула првака, а посљедњу 2012. године, а од тада је почела озбиљна криза, да би све кулминирало 2015. године када је клуб испао у Прву лигу РС. У овом рангу је и данас и то при дну табеле, а финансијски проблеми све већи.

- Клуб оваквог реномена није заслужио да се неки људи тако понашају јер су својим нерадом и неодговорношћу дозволили пропадање. Сигурно је да би са новим руководством кренуло на боље, постоји иницијатива да се ствари промијене и да се крене на боље и сви се надамо најбољем - рекао је Унчанин.

Играчки кадар

Прва екипа Борца тренутно броји 15 играчица, углавном врло младих, а ту је и тридесетак дјевојчица које су стасале у Школи рукомета Бањалука код тренера Драшка Будише.

- Има ту потенцијала од којег би се за годину или двије могла направити солидна екипа. За све је потребно вријеме - рекао је Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана