Нови премијерлигаш припреме почиње из етно-села Станишићи

Синиша Котараш
Нови премијерлигаш припреме почиње из етно-села Станишићи

Бијељина - Нови шеф стручног штаба екипе Звијезда 09, новог члана Премијер лиге БиХ, Милан Ђуричић извршио је прозивку играча на почетку припрема за дебитантску сезону у оквиру Премијер лиге БиХ. Први тренинг одржан је на стадиону у етно-селу Станишићи, а тренер је био и више него јасан.

- Код мене нема ни прве ни друге фазе, од првог тренинга радимо с лоптом, а уз њу комбинујемо све остало. Нема пуког трчања укруг, све је базирано на раду на терену. Комплетне припреме ћемо обавити овде, у етно-селу Станишићи, где имамо савршене услове. Не инсистирам на одласку у неки од познатих тренинг центара јер за то нема потребе. Овде имамо све што нам треба, услови су савршени, имамо приоритет, бирамо најповољније термине и радимо колико нама треба - нагласио је Ђуричић.

Да се у Звијезди 09 ништа не препушта случају, већ да је комплетан рад квалитетно осмишљен, показује и податак да нови премијерлигаш већ има заказано неколико пријатељских мечева.

- Прву контролну утакмицу одиграћемо 23. јуна, али још нисмо договорили ко ће нам бити ривал. На почетку припрема би нам одговарао нешто слабији противник, а како прволигаши још нису почели са радом, тренутно имамо тај мали проблем. Након тога имамо договорене мечеве са шабачком Мачвом 27. јуна, три дана касније са Слогом из Симиног Хана, те 7. јула са Војводином из Новог Сада и тај сусрет ће бити одигран у Угљевику. До почетка првенства играћемо у ритму среда-субота како бисмо што спремнији ушли у сезону - истакао је Ђуричић.

У премијерлигашу из етно-села Станишићи имају намјеру да у шампионат уђу са 22 играча и три голмана и, према њиховом очекивању, од понедјељка би требало да буду комплетни.

- Када је у питању играчки кадар, екипа се полако формира, до понедељка би требало да дођу сва појачања и од тада ћемо бити у строгом режиму рада - закључио је Ђуричић.

Играчки кадар

На прозивци Милана Ђуричића појавило се 26 фудбалера који ће конкурисати за први тим. То су Ермин Хусеинбашић, Милош Златковић, Никола Лакић, Стефан Трипковић, Милан Макарић, Лука Асентић, Дамјан Крајишник, Милун Аврамовић, Стефан Какић, Давид Николчић, Владан Мандић, Немања Пармаковић, Анел Хусић, Кристијан Тојичић, Мухамед Омановић, Ибрахим Скакић, Селмир Махмутовић, Александар Војиновић, Немања Вејновић, Даниел Ћулум, Блашко Гузијан, Филип Ерић, Драгиша Станић, Миладин Филиповић, Душан Бабић и Миљан Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана