Novi premijerligaš doveo Radosava Aleksića, Enisa Sadikovića i Denisa Čomora

Danijel Radujković
Novi premijerligaš doveo Radosava Aleksića, Enisa Sadikovića i Denisa Čomora

Banjaluka - Trener Krupe Slobodan Starčević imao je dosta razloga za zadovoljstvo proteklog vikenda, prvo jer su ekipu pojačali Radosav Aleksić, Enis Sadiković i Denis Čomor, a onda jer su njegovi izabranici savladali Metalege sa 2:1 u prvom pripremnom meču za novu sezonu.

Nakon što su ranije došli Ajdin Redžić (Borac), Irfan Jašarević (Travnik) i Zoran Milutinović (Rudar Prijedor), novog premijerligaša iz RS pojačala su još tri kvalitetna i iskusna igrača. Aleksić i Čomor će ojačati defanzivnu liniju tima. Prvi je doskora bio u Travniku, a drugi je svojevremeno nastupao za Slaviju, Olimpik i Sarajevo. Za razliku od njih, Sadiković je nekadašnji igrač Željezničara i igra u veznom redu. Njih trojica dodatno će pojačati konkurenciju u ekipi koja je uspješno odigrala prvi pripremni meč. Krupa je bila bolja od takođe novog premijerligaša Metalegea iz Jajca. Ekipa će tako u dobrom raspoloženju danas otputovati na Zlatibor gdje će nastaviti pripreme za debitantski nastup u Premijer ligi BiH.

- S obzirom na to da radimo dvije sedmice i da imamo tri nova igrača, mogu biti zadovoljan onim što smo odigrali u oba poluvremena. To nam daje podstrek za naredni rad koji nas očekuje. Na Zlatiboru ćemo raditi u malo izmijenjenom sastavu, jer će nam se priključiti pojačanja. Oni su iskusni premijerligaški fudbaleri, a doveli smo ih kako bi naš kvalitet i mladost nadoknadili iskustvom koje je neophodno u najjačem rangu - kazao je Starčević.

Na srpskoj planini igrači Krupe će ostati do 9. jula, a tamo će odigrati još četiri pripremna meča za novu sezonu. Prvo će već u srijedu koplja ukrstiti sa ekipom Mladosti iz Lučana, naredni protivnik 2. jula je Spartak Subotica, tri dana kasnije snage će odmjeriti sa Javorom iz Ivanjice, a posljednji meč na programu je 9. jula i to najvjerovatnije protiv prvaka Crne Gore Mladosti iz Podgorice. Dok igrači budu radili na Zlatiboru, uprava kluba pokušaće da dovede napadača.

- Željeli smo da u svakoj liniji dovedemo po jednog igrača i ostalo nam je još da pojačamo napad. Sa još jednim igračem zaokružili bismo ovaj prelazni rok. Nadamo se da ćemo uskoro riješiti i to, a onda bismo imali dovoljno iskustva i kvaliteta da uđemo u prvenstvo i borimo se za sredinu tabele - dodao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana