Novi kormilari u Premijer ligi dobro startovali

D. P.
Novi kormilari u Premijer ligi dobro startovali

Banjaluka - Staro pravilo da smjena trenera donosi svježu krv u ekipu pokazalo se kao tačnim, bar kada su u pitanju premijerligaški klubovi, jer su sva četvorica kormilara, koji su po prvi put vodili ekipu u 23. kolu, ostvarila pobjede.

Sarajevo, Široki Brijeg, Vitez i Zvijezda napravili su promjene na čelu stručnog štaba poslije 22. kola odigranog  prošlog vikenda, a u srijedu su svoj saldo uvećali za po tri boda.

Sigurno su najvredniji bodovi ekipe iz Gradačca, koja je slavila neočekivano na gostovanju u Bijeljini nad Radnikom od 1:0, a najviše razloga za slavlje imao je novi strateg Zvijezde Nedim Jusufbegović, koji je zamijenio Petra Šegrta i sa ova tri boda “fenjer” prepustio Mladosti iz Velike Obarske.

I Vitez sa novim-starim šefom stručnog štaba Valentinom Plavčićem, koji je naslijedio Antu Mišea, operaciju zvanu “opstanak” započeo je pobjedom nad zvorničkom Drinom od 1:0 i napravio veliki korak ka cilju.

Tim sa “Pecare” sa Blažom Sliškovićem, koji je sjeo na klupu umjesto Slavena Muse, pobijedili su Mladost sa 2:0 i time zadržali prvo mjesto, dok je Sarajevo pod dirigentskom palicom Dženana Uščuplića (naslijedio Mehu Kodru) u gradskom derbiju na “Otoci” trijumfovalo nad Olimpikom sa 1:0 i vratilo se potpuno u igru za šampionsku titulu. Vidjećemo kakve će biti sreće ovog vikenda, a ne bi bilo čudo da do kraje sezone bez obzira na dobar start neko od njih ostane bez posla, pošto je u 23 kola kroz 16 klubova otpušteno čak 19 trenera.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana