Нови кормилари у Премијер лиги добро стартовали

Д. П.
Нови кормилари у Премијер лиги добро стартовали

Бањалука - Старо правило да смјена тренера доноси свјежу крв у екипу показало се као тачним, бар када су у питању премијерлигашки клубови, јер су сва четворица кормилара, који су по први пут водили екипу у 23. колу, остварила побједе.

Сарајево, Широки Бријег, Витез и Звијезда направили су промјене на челу стручног штаба послије 22. кола одиграног  прошлог викенда, а у сриједу су свој салдо увећали за по три бода.

Сигурно су највреднији бодови екипе из Градачца, која је славила неочекивано на гостовању у Бијељини над Радником од 1:0, а највише разлога за славље имао је нови стратег Звијезде Недим Јусуфбеговић, који је замијенио Петра Шегрта и са ова три бода “фењер” препустио Младости из Велике Обарске.

И Витез са новим-старим шефом стручног штаба Валентином Плавчићем, који је наслиједио Анту Мишеа, операцију звану “опстанак” започео је побједом над зворничком Дрином од 1:0 и направио велики корак ка циљу.

Тим са “Пецаре” са Блажом Слишковићем, који је сјео на клупу умјесто Славена Мусе, побиједили су Младост са 2:0 и тиме задржали прво мјесто, док је Сарајево под диригентском палицом Џенана Ушчуплића (наслиједио Меху Кодру) у градском дербију на “Отоци” тријумфовало над Олимпиком са 1:0 и вратило се потпуно у игру за шампионску титулу. Видјећемо какве ће бити среће овог викенда, а не би било чудо да до краје сезоне без обзира на добар старт неко од њих остане без посла, пошто је у 23 кола кроз 16 клубова отпуштено чак 19 тренера.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана