Nove medalje za braću Majdov

Danijel Radujković
Nove medalje za braću Majdov

Hopdorf - Džudisti Crvene zvezde, među kojima su bili Nemanja i Stefan Majdov, osvojili su bronzanu medalju na Evropskom klupskom prvenstvu u holandskom Hopdorfu i tako prvi put u istoriji donijeli odličje klubu sa ovog takmičenja.

Braća Majdov tako su nastavila sa odličnim rezultatima ove sezone. Velikom broju pojedinačnih medalja momci iz Istočnog Sarajeva dodali su i novu klupsku u Ligi šampiona za džudiste u kategoriji do 81 kilogram. Njih dvojica su pružili odlične borbe i pomogli klubu u velikom uspjehu. "Crveno-bijeli" su u borbi za treće mjesto pobijedili francuski Sartovil sa 4:1 i tako obezbijedili plasman u Zlatnu ligu koja okuplja najbolje svjetske klubove.

- Ovo je odličan završetak sezone. Pobijedio sam tri borca, bili su to odlični mečevi. Potvrdio sam da moje vrijeme za seniore tek dolazi i uz te pobjede opravdao najveća očekivanja Zvezde. Ova medalja mnogo mi znači, jer poslije evropskog zlata pojedinačno lijepo je završiti sa medaljom na Evropskom klupskom prvenstvu. Timski duh mnogo znači - kazao je Nemanja Majdov.

Na putu do velikog uspjeha džudisti Zvezde prvo su savladali Sporting iz Portugala sa 4:1, a zatim domaću ekipu Bijsterboš sa 5:0 i tako su došli do polufinala. Tu su poklekli pred kasnijim šampionom gruzijskim Fajterom sa 0:5, ali taj poraz ih nije pokolebao pred borbu za treće mjesto.

- Presrećni smo jer smo svesni da je ovo zaista veliki uspeh. Prvi put jedan klub iz Srbije je uspeo da uđe u polufinale, a zatim i u borbu za medalju. Ova medalja je plod velikog pojedinačnog i timskog rada - rekao je trener Crvene zvezde Andrija Đurišić.

Plaketa "Glasa Srpske"

Nemanja i Stefan Majdov nedavno su primili nagradu "Glasa Srpske" za ambasadore sporta Republike Srpske. Njih dvojica su u četvrtak naveče u banjalučkom Banskom dvoru primili ovu plaketu od predsjednika Srpske Milorada Dodika, a već idući dan otputovali su u Holandiju gdje su ponovo sa uspjehom predstavljali Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana