Нове медаље за браћу Мајдов

Данијел Радујковић
Нове медаље за браћу Мајдов

Хопдорф - Џудисти Црвене звезде, међу којима су били Немања и Стефан Мајдов, освојили су бронзану медаљу на Европском клупском првенству у холандском Хопдорфу и тако први пут у историји донијели одличје клубу са овог такмичења.

Браћа Мајдов тако су наставила са одличним резултатима ове сезоне. Великом броју појединачних медаља момци из Источног Сарајева додали су и нову клупску у Лиги шампиона за џудисте у категорији до 81 килограм. Њих двојица су пружили одличне борбе и помогли клубу у великом успјеху. "Црвено-бијели" су у борби за треће мјесто побиједили француски Сартовил са 4:1 и тако обезбиједили пласман у Златну лигу која окупља најбоље свјетске клубове.

- Ово је одличан завршетак сезоне. Побиједио сам три борца, били су то одлични мечеви. Потврдио сам да моје вријеме за сениоре тек долази и уз те побједе оправдао највећа очекивања Звезде. Ова медаља много ми значи, јер послије европског злата појединачно лијепо је завршити са медаљом на Европском клупском првенству. Тимски дух много значи - казао је Немања Мајдов.

На путу до великог успјеха џудисти Звезде прво су савладали Спортинг из Португала са 4:1, а затим домаћу екипу Бијстербош са 5:0 и тако су дошли до полуфинала. Ту су поклекли пред каснијим шампионом грузијским Фајтером са 0:5, али тај пораз их није поколебао пред борбу за треће мјесто.

- Пресрећни смо јер смо свесни да је ово заиста велики успех. Први пут један клуб из Србије је успео да уђе у полуфинале, а затим и у борбу за медаљу. Ова медаља је плод великог појединачног и тимског рада - рекао је тренер Црвене звезде Андрија Ђуришић.

Плакета "Гласа Српске"

Немања и Стефан Мајдов недавно су примили награду "Гласа Српске" за амбасадоре спорта Републике Српске. Њих двојица су у четвртак навече у бањалучком Банском двору примили ову плакету од предсједника Српске Милорада Додика, а већ идући дан отпутовали су у Холандију гдје су поново са успјехом представљали Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана