Новца у ФК Крупа никад више, резултати никад гори

Дарко Пашагић
Новца у ФК Крупа никад више, резултати никад гори

Бањалука - Челници Крупе оцијенили су 2018. годину као најбољу финансијски од постанка клуба, али и као најгору што се тиче резултата.

Током године која се приближава крају премијерлигаш из кањона Тијесно је захваљујући добрим играма у протеклим сезонама успио да прода чак петорицу играча Елвира Кољића, Александра Вукотића, Ирфана Јашаревића, те Горана Галешића и Зорана Милутиновића.

- Од њихових трансфера ове године смо инкасирали 980.000 евра, али смо и значајно ослабили екипу, што је резултовало посљедњим мјестом. Када смо се одрекли услуга најбољих свјесно смо ушли у ризик да ће резултати бити лошији, али нисмо се ипак надали да ћемо послије првог дијела сезоне бити посљедњи - нагласио је директор Крупе Михајло Бучински.

Већ је познато да ће клуб у овом прелазном року напустити четворица играча, а доћи ће само провјерена имена.

- Ивану Црнову је истекао уговор, Кенана Ханџића пуштамо, јер има неколико понуда, а одлазе и Немања Марић и Бојан Голубовић. Већ тражимо појачања, али је рано да причамо о именима, јер прелазни рок званично почиње тек 20. јануара. Доводићемо само искусне и провјерене играче, јер на прољеће имамо само један циљ, који се зове опстанак. Иако бодово заостајемо за осталима, сви у клубу смо увјерени да ћемо и у сезони 2019/20. бити премијерлигаши - наставио је Бучински.

Биће и неких промјена у стручном штабу.

- Тренер остаје Петар Курћубић, његов помоћник Мирослав Балабан, а кондициони тренер Марко Мазалица. Напушта нас тренер голмана Мирандо Петрић, а на његово мјесто долази Синиша Мркобрада. Стручни штаб појачаћемо са Ненадом Студеном, који је до сада био тренер јуниорске екипе - додао је Бучински.

Заједнички ручак

Руководство Крупе је за играче, стручни штаб, управу и пријатеље клуба јуче уприличило заједнички ручак, послије којег је екипа званично отишла на одмор.

- Договорено је да прве двије седмице играчи имају потпуни одмор, а послије тога ће почети да раде четири пута седмично по индивидуалним програмима. Прозивка за наставак сезоне биће 10. јануара. Уколико временске прилике буду повољне, на припреме одлазимо 27. јануара. Највјероватније ће то бити као и ранијих година Истра, а планирано је да останемо 14 дана - нагласио је директор Крупе Михајло Бучински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана