Novajlija slavi Aseveda Kruza

Zoran Vajkić
Novajlija slavi Aseveda Kruza

Gradiška - Kozara je na otvaranju fudbalske sezone doživjela poraz od Tekstilca na svom terenu.

Gol vrijedan tri boda za debitanta u prvoligaškom društvu postigao je Asevedo Kruz u 71. minutu. Ljetošnje pojačanje Dervenćana nadmudrio je odbranu Kozare i sa 15 metara poslao loptu u mrežu.

Uprkos neočekivano slaboj igri, trener domaćih Igor Janković je optimista.

- Tek je počelo prvenstvo i zato mislim da ništa još nije izgubljeno. Napravili smo dosta grešaka, a protivnik je bio dosta agresivan - rekao je Janković.

Dan poslije poraza spekulisalo se o odlasku Jankovića.

- Sve opcije su otvorene. Narednih dana imaćemo sjednicu Upravnog odbora, ali ne vjerujem da će se raspravljati o treneru. Na dnevnom redu biće gostovanje u Janji - kazao je potpredsjednik Kozare Siniša Adžić.

Igrači Tekstilca ispraćeni su iz Gradiške aplauzom, a do Dervente u autobusu nije prestajala pjesma. Na turniru u Gradišci prije dvije sedmice iskusni strateg Mitar Lukić lako je pročitao igru Kozare.

- Dobro smo tada uočili slabije strane Kozare, pogotovo njihovu unutrašnju igru, gdje su dosta tanki. Uz našu čvrstu odbranu, preuzeli smo kontrolu sredine terena i pozitivan rezultat nije mogao da izostane - rekao je Lukić, koji je naglasio da rezultat iz Gradiške mora dobiti svoju potvrdu protiv Proletera iz Teslića u subotu pred domaćom publikom.

Posljednji susret prvog kola sinoć su u Mrkonjić Gradu igrali Sloboda i Vlasenica.

 

Parovi

U drugom kolu idućeg vikenda sastaju se: Napredak - Rudar Prijedor, Krupa - Mladost, Tekstilac - Proleter, Podrinje - Kozara, Drina HE - Sutjeska, Vlasenica - Leotar, Sloboda (NG) - Sloboda (MG).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana