Новајлија слави Асеведа Круза

Зоран Вајкић
Новајлија слави Асеведа Круза

Градишка - Козара је на отварању фудбалске сезоне доживјела пораз од Текстилца на свом терену.

Гол вриједан три бода за дебитанта у прволигашком друштву постигао је Асеведо Круз у 71. минуту. Љетошње појачање Дервенћана надмудрио је одбрану Козаре и са 15 метара послао лопту у мрежу.

Упркос неочекивано слабој игри, тренер домаћих Игор Јанковић је оптимиста.

- Тек је почело првенство и зато мислим да ништа још није изгубљено. Направили смо доста грешака, а противник је био доста агресиван - рекао је Јанковић.

Дан послије пораза спекулисало се о одласку Јанковића.

- Све опције су отворене. Наредних дана имаћемо сједницу Управног одбора, али не вјерујем да ће се расправљати о тренеру. На дневном реду биће гостовање у Јањи - казао је потпредсједник Козаре Синиша Аџић.

Играчи Текстилца испраћени су из Градишке аплаузом, а до Дервенте у аутобусу није престајала пјесма. На турниру у Градишци прије двије седмице искусни стратег Митар Лукић лако је прочитао игру Козаре.

- Добро смо тада уочили слабије стране Козаре, поготово њихову унутрашњу игру, гдје су доста танки. Уз нашу чврсту одбрану, преузели смо контролу средине терена и позитиван резултат није могао да изостане - рекао је Лукић, који је нагласио да резултат из Градишке мора добити своју потврду против Пролетера из Теслића у суботу пред домаћом публиком.

Посљедњи сусрет првог кола синоћ су у Мркоњић Граду играли Слобода и Власеница.

 

Парови

У другом колу идућег викенда састају се: Напредак - Рудар Приједор, Крупа - Младост, Текстилац - Пролетер, Подриње - Козара, Дрина ХЕ - Сутјеска, Власеница - Леотар, Слобода (НГ) - Слобода (МГ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана