Nova pojačanja u Borcu: Dovedena desetorica, čekaju se štoper i bek

Danijel Radujković
Nova pojačanja u Borcu: Dovedena desetorica, čekaju se štoper i bek

Banjaluka - Nikada aktivniji prelazni rok u Fudbalskom klubu Borac nastavljen je juče kada su jednogodišnje ugovore potpisali Ognjen Škorić i Goran Vukliš, a od najavljenog dolaska prvotimca Bajerna iz Minhena Nikole Jelisića neće biti ništa.

Borac je tokom zime doveo čak deset fudbalera, a prije Škorića i Vukliša crveno-plavu opremu zadužili su Boris Raspudić, Darko Maletić, Vladan Milosavljev, Filip Ristovski, Miloš Dujaković, Dejan Popović, Armando Mance i Vladimir Đilas. Međutim, kako je najavio sportski direktor kluba Branimir Tulić tu nije kraj sa pojačanjima.

- Prelazni rok nije završen, radimo na dovođenju još jednog štopera, da pojačamo konkurenciju na toj poziciji, kao i na poziciji lijevog beka. Imamo zgusnut kalendar, ne daj bože povreda ili kartona pa ćemo morati vršiti rotacije. Vukliš je dijete Banjaluke, a promijenio je dosta klubova u Crnoj Gori. Mislim da smo sa njim napravili pravi potez. On će se sa Branislavom Ružićem boriti za minute na golu. Što se tiče Škorića on je svojevremeno igrao u Donjem Sremu i još više će nam pojačati konkurenciju u timu. Trener će imati slatke muke da izabere prvih 11 - kazao je Tulić.

Najavljeno veliko pojačanje iz B tima minhenskog Bajern Nikola Jelisić ipak neće doći u Borac. Nekada mladi reprezentativac BiH se nije uspio dogovoriti sa upravom Banjalučana.

- Nismo našli zajednički jezik i on neće doći u Borac - kratko je prokomentarisao direktor Borca Robert Zrilić i tako otklonio sve sumnje oko njegovog angažmana.

Borac je mislio i na svoj podmladak pa su juniori Stefan Pupovac (golman, 1998), Branko Trninić (štoper, 1997), Ognjen Petrović (lijevi bek, 1997) i Miloš Kukić (napadač, 1998) potpisali stipendijske ugovore, a kako su rekli u klubu to im je nagrada za odlične igre u juniorskom timu sa kojim su završili na drugom mjestu u protekloj polusezoni.

- Ambicija svakog dječaka u omladinskom timu Borca je da dobije priliku u prvom timu i da time dokaže dobar rad u juniorima. Srećan sam što mi se pružila takva prilika i dobijamo utisak da klub ozbiljno računa na nas u narednom periodu - rekao je Pupovac.

Svi igrači, uključujući nova pojačanja i omladince (sem Kukića koji ostaje na rehabilitaciji) rano jutros otišli su za Medulin gdje će obaviti drugi dio priprema. Tamo će odigrati pet prijateljskih utakmica i to sa: Medulinom (6. februara), Eberalom (9. 2.), Hornom (10. 2.), Koprom (13. 2.) i najvjerovatnije Olimpijom (16. 2.) Generalna proba biće 20. februara kada će "crveno-plavi" igrati protiv Tekstilca u Banjaluci.

Petarda Borca

U prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj u Krupi na Vrbasu fudbaleri Borca pobijedili su banjalučki BSK rezultatom 5:0. Ekipa trenera Aleksandra Janjića povela je golom Dejana Popovića u devetom minutu da bi Ajdin Redžić povisio na 2:0 u 27. Pred kraj prvog poluvremena, u 41. minutu, među strijelce se upisao Lazar Marjanović i sa tim rezultatom otišlo se na veliki odmor. Golom Ognjena Škorića u 70. minutu Borac je poveo sa 4:0, da bi konačan rezultat postavio Nemanja Vidović u 89. minutu utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana