Нова Звезда креће од Олимпије

Милан Зубовић
Нова Звезда креће од Олимпије

ЛАКТАШИ - Привилегију да прва на дјелу види презентацију новог тима Црвене звезде имаће вечерас (21) публика у Лакташима, гдје “црвено-бијели” играју са Олимпијом у четвртфиналу АБА Суперкупа.

Послије пет сезона у Евролиги, те три узастопне титуле у АБА лиги, Београђани су на новом почетку. Како им је Будућност преотела титулу на Јадрану прошле сезоне, услиједио је заокрет. На мјесто тренера дошао је Милан Томић, а са њим и осам нових играча, који су се, судећи према припремним утакмицама, добро уклопили. Иако је Суперкуп замишљен као провјера уочи старта сезоне, утакмица против Олимпије је прва званична.

- Припреме су прошле у најбољем могућем тону. Уписали смо пет победа, али је ово први такмичарски меч. Нико од тренера или играча приликом потписивања уговора не може да обећа трофеје, али је лепо када побеђујете. У Олимпијакосу смо се шалили да је увек боље побеђивати него губити - рекао је Томић.

Од играча који су завршили прошлу сезону у Звезди су остали капитен Бранко Лазић, Дејан Давидовац, Филип Човић, Марко Кешељ, Алекса Раданов и Огњен Добрић, повратници су Бориша Симанић и Маик Цирбес, а појачања Мајкл Оџо, Били Берон, Џо Регланд, Стратос Перпероглу, Душан Ристић, Мухамед Фаје и Немања Ненадић.

И састав Олимпије је знатно измијењен, па је нови тренер Зоран Марић у сличном проблему као и његов колега.

- Ово ће неким играчима бити прва утакмица да играју заједно. Звезда је дуго година била учесник Евролиге, сигурно су и ове међу најужим фаворитима за трофеј у АБА. Покушаћемо да им парирамо колико можемо - рекао је Марић.

Првим меч дана одиграће Цедевита и Задар (18 часова), а Загрепчани су велики фаворити. Биће ово и деби бившег тренера Барселоне Сита Алонса у регионалном такмичењу. Дневна улазница за утакмице Суперкупа кошта 12 марака.

Томић вјерује младима

Милан Томић је у Лакташима истакао да очекује напредак младих играча Борише Симанића и Алексе Раданова.

- Да нема простора, не би били у тиму. Симанић и Раданов су показали да могу бити у Звезди и мојом одлуком су у тиму. Не очекујем да много одскоче и постану носиоци игре, али очекујем да до јануара покажу напредак, слушају старије играче и тренера - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана