Ništa od odlaska fudbalera Slavije u toplije krajeve

Darko Pašagić
Ništa od odlaska fudbalera Slavije u toplije krajeve

Istočno Sarajevo - Upravni odbor Slavije odlučio je da pripreme tima za nastavak šampionata budu obavljene na prostoru Istočnog Sarajeva i Sarajeva i klupskim terenima, jer nema novca za odlazak u toplije krajeve.

Treneru Draganu Radoviću sugerisano je da potraži teren u okolini gdje će imati apsolutno dovoljan broj treninga za uigravanje ekipe.

- Ne mogu ništa da zamjerim klupskim čelnicima. Jasno su konstatovali da novca za odlazak u neki drugi grad nema i da se moramo snaći za teren i raditi. Već sam napravio neke kontakte i mislim da ću uspjeti završiti terene i da ćemo imati mogućnost uigravanja linija tima. Najveći dio treninga obavićemo na terenu sa vještačkom travom u Halilovićima, odnosno u Sarajevu - naglasio je Radović.

Kormilar Slavije je istakao da Uprava kluba čini maksimalne napore da obezbijedi sve što je potrebno, ali da je to u ovim teškim vremenima ponekad nemoguće.

- Moram da zahvalim predsjedniku kluba Ljubiši Ćosiću koji zaista čini ogromne napore da ekipa funkcioniše i ima uslove za rad. On nije želio da daje bilo kakva lažna obećanja. Igrači na vrijeme dobijaju platu, pa smo prihvatili i odluku da ne idemo na pripreme van Istočnog Sarajeva, da ne bismo klub gurali u neki minus - rekao je Radović.

Među onima, koji će pokušati da se kroz pripremne utakmice izbore za dres Slavije nalazi se i Amerikanac srpskog porijekla Milan Pavlović. Karijeru je počeo u SAD, gdje je igrao za koledž klubove, a sada je odlučio da se oproba u Slaviji.

- Moram jasno i glasno reći da mi ovog prelaznog roka nismo "ganjali" pojačanja. Nama je važno da su nam igrači talentovani. Teško se, bilo ko od ovih što su pristigli, može nazvati pojačanjima. Međutim, imaju predispozicije da postanu igrači. Moraju mnogo da rade. Što se Pavlovića tiče, on nas praktično ništa ne košta. Njegova porodica ima stan u Istočnom Sarajevu i ukoliko na utakmicama zadovolji potpisaćemo sa njim ugovor - dodao je Radović.

Prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Slavije odigraće u subotu od 13 časova na "Koševu" protiv federalnog prvoligaša Bosna Seme.

Liga za prvaka

Poslije prvih 16 kola Slavija se nalazi na četvrtom mjestu sa 27 bodova deset manje od lidera Rudar Prijedora, a šest više od Slobode iz Mrkonjić Grada, koja je na sedmoj poziciji.

- Realnost je da se ne možemo uključiti u bitku za prvo mjesto za koje konkurišu Rudar Prijedor, Zvijezda 09 i Drina, ali vjerujem da u preostalih šest kola možemo sačuvati jednu od prvih šest pozicija i na taj način se plasirati u Ligu za prvaka. To bi ispunilo naše takmičarske planove za ovu sezonu - naglasio je trener Slavije Dragan Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana