Ништа од одласка фудбалера Славије у топлије крајеве

Дарко Пашагић
Ништа од одласка фудбалера Славије у топлије крајеве

Источно Сарајево - Управни одбор Славије одлучио је да припреме тима за наставак шампионата буду обављене на простору Источног Сарајева и Сарајева и клупским теренима, јер нема новца за одлазак у топлије крајеве.

Тренеру Драгану Радовићу сугерисано је да потражи терен у околини гдје ће имати апсолутно довољан број тренинга за уигравање екипе.

- Не могу ништа да замјерим клупским челницима. Јасно су констатовали да новца за одлазак у неки други град нема и да се морамо снаћи за терен и радити. Већ сам направио неке контакте и мислим да ћу успјети завршити терене и да ћемо имати могућност уигравања линија тима. Највећи дио тренинга обавићемо на терену са вјештачком травом у Халиловићима, односно у Сарајеву - нагласио је Радовић.

Кормилар Славије је истакао да Управа клуба чини максималне напоре да обезбиједи све што је потребно, али да је то у овим тешким временима понекад немогуће.

- Морам да захвалим предсједнику клуба Љубиши Ћосићу који заиста чини огромне напоре да екипа функционише и има услове за рад. Он није желио да даје било каква лажна обећања. Играчи на вријеме добијају плату, па смо прихватили и одлуку да не идемо на припреме ван Источног Сарајева, да не бисмо клуб гурали у неки минус - рекао је Радовић.

Међу онима, који ће покушати да се кроз припремне утакмице изборе за дрес Славије налази се и Американац српског поријекла Милан Павловић. Каријеру је почео у САД, гдје је играо за колеџ клубове, а сада је одлучио да се опроба у Славији.

- Морам јасно и гласно рећи да ми овог прелазног рока нисмо "гањали" појачања. Нама је важно да су нам играчи талентовани. Тешко се, било ко од ових што су пристигли, може назвати појачањима. Међутим, имају предиспозиције да постану играчи. Морају много да раде. Што се Павловића тиче, он нас практично ништа не кошта. Његова породица има стан у Источном Сарајеву и уколико на утакмицама задовољи потписаћемо са њим уговор - додао је Радовић.

Прву контролну утакмицу фудбалери Славије одиграће у суботу од 13 часова на "Кошеву" против федералног прволигаша Босна Семе.

Лига за првака

Послије првих 16 кола Славија се налази на четвртом мјесту са 27 бодова десет мање од лидера Рудар Приједора, а шест више од Слободе из Мркоњић Града, која је на седмој позицији.

- Реалност је да се не можемо укључити у битку за прво мјесто за које конкуришу Рудар Приједор, Звијезда 09 и Дрина, али вјерујем да у преосталих шест кола можемо сачувати једну од првих шест позиција и на тај начин се пласирати у Лигу за првака. То би испунило наше такмичарске планове за ову сезону - нагласио је тренер Славије Драган Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана