Ништа љепше од пуног “Борика”

Душан Репија
Ништа љепше од пуног “Борика”

БАЊАЛУКА - Ношени подршком више од 2.500 навијача рукометаши Борац м:тела још једном су савладали Швијесу (23:22), па ће на жријебу у уторак чекати противника у четвртфиналу Челенџ купа.

Међутим, прије приче о потенцијалним ривалима, јак утисак на све који су суботње вече провели у “Борику” оставила је атмосфера која није достигла овакав ниво још од квалификација за Лигу шампиона 2015. године. Баш као и рукометаши и навијачима су европске утакмице нешто посебно, поготово када се нижу побједе... Борац је ушао међу осам најбољих у трећем по јачини европском такмичењу послије 14 година, што се могло наслутити послије првог меча у Литванији и залихе од 13 голова, али су се момци потрудили да још једном побједом захвале својим навијачима. Тренер Мирко Микић није баш планирао да потроши носиоце игре у толикој мјери, али је желио побједу до које су Бањалучани стигли голом Стефана Миљковића у финишу. Швијеса је показала да разлика у првом мечу није реална иако је Борац могао да раније преломи меч и избјегне неизвјесну завршницу. Криза у нападу домаћих настала је средином другог полувремена када су Литванци промијенили одбрану и дубље излазили на бекове, али се на крају све добро завршило.

- Најтеже је када играте унапријед добијене утакмице. Морали смо да извучемо додатни мотив, можда смо мало више оптеретили носиоце игре, али се радујем побједи - рекао је Микић.

Голман Бојан Љубишић поново је био један од најбољих зауставивши 11 шутева, а добар је у финишу меча био и Арман Беширевић. У нападу су најрасположенији били Дејан Унчанин и Миљковић са по четити гола, док су Милош Њежић и капитен Ђорђе Ћелић постигли по три. Добар посао поново је одрадила одбрана, која је још једном зауставила најопаснијег бека Швијесе Каролиса Антанавичијуса, па је поново најефикаснији био десно крило Валдас Драбавичијус са осам голова.

- Мало смо опуштеније ушли у утакмицу, али како је вријеме одмицало морали смо да појачамо. И они су одиграли доста боље, направили су нам проблем промјеном одбране, али је на крају све испало добро. Имали смо и мало среће, драго ми је што смо побиједили, јер нема ништа љепше него играти пред пуним “Бориком”. Захвалио бих публици и надам се да ће наставити да долази у оволиком броју - рекао је Ћелић.

- Нема више лоших екипа, све су сигурно јаке, неке сам и гледао. Арендал је добио Динамо Виктор са шест разлике, па изгубио девет... Поново бих издвојио ЦСМ Букурешт који је ниво више у односу на све остале, можда не за Лигу шампиона, али свакако за Куп ЕХФ - рекао је Микић.

Жријеб је у уторак у подне, а европска кућа рукомета ће непосредно пред извлачење одредити носиоце. Одмах ће бити познати и потенцијални парови полуфинала. Први мечеви четвртфинала на програму су 23. марта, а реванши седам дана касније.

Прије тих утакмица Борац чека још много посла, а низ од осам побједа већ сутра покушаће да им прекине Слога у реванш мечу четвртфинала Купа БиХ. Бањалучани у Добој носе залиху од четири гола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана