Nikolić više nije član Borca

Dušan Repija
Nikolić više nije član Borca

Banjaluka - Proslavljeni pivot i bivši reprezentativac Srbije Ratko Nikolić napustio je Borac m:tel poslije tri sezone.

Iskusni rukometaš nije se dogovorio sa čelnicima banjalučkog kluba o produžetku saradnje, potvrdio je direktor kluba Vladimir Branković.

- Nažalost napušta nas čovjek koji je mnogo dao Borcu u posljednje tri sezone. Nismo mogli ispoštovati njegove finansijske uslove, a i on je igrač mnogo većeg renomea nego što je to Premijer liga BiH, u kojoj ćemo se takmičiti ove sezone. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za naš klub i ne mogu da kažem nijednu ružnu riječ na njegov račun - rekao je Branković.

Nikolić je sa Borcem osvojio dvije "duple krune", a bio je možda i jedina svijetla tačka prošle sezone u kojoj je Borac ostao bez trofeja i SEHA lige. Svojim kvalitetom, autoritetom, iskustvom, ali i borbenošću bio je veliki oslonac ekipe i u trenucima kada nije išlo najbolje, što je publika znala da nagradi, a u finišu prošle sezone nosio je i kapitensku traku. Nekoliko puta je izjavljivao da karijeru želi da završi u Borcu, a pošto juče nije bio raspoložen za priču, nije poznato da li će u 39. godini okačiti patike o klin ili odigrati još sezonu, dvije u nekom drugom klubu. Njegovim odlaskom ostala je velika rupa ne samo u igračkom smislu, jer je praktično bio produžena ruka trenera na terenu, a novi trener Borca Ratko Đurković vidio ga je kao čovjeka koji će mnogo pomoći mladim igračima. Sada će sav teret na poziciji pivota pasti na leđa Đorđa Ćelića, pošto je prije Nikolića Borac napustio i hrvatski internacionalac Dominik Smojver, koji karijeru nastavlja u slovenačkoj Dobovi.

- Za Smojvera smo dobili određeno obeštećenje, jer je imao ugovor na još godinu. Za sada nećemo dovoditi igrača na ovu poziciju, jer imamo maksimalno povjerenje u Ćelića, koji je prethodnih sezona pokazao da na njega ozbiljno možemo računati, kako u odbrani tako i u napadu - zaključio je Branković.

Dug

Direktor Borca Vladimir Branković potvrdio je da su Banjalučani dužni Nikoliću nekoliko plata.

- Ne bježimo od obaveza i vjerujem da ćemo vrlo brzo pronaći način da isplatimo ono što je Nikolić zaradio - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana