Николић мијења Милаковића

Милан Зубовић
Николић мијења Милаковића

Лакташи - Српски кошаркашки тренер Драган Николић наслиједиће Жарка Милаковића на клупи Игокее.

Он је у завршним преговорима са руководством Александровчана и синоћ је требало да озваничи сарадњу са новом екипом, а већ данас или одради први трениниг. Николић је био без посла од средине новембра због неспоразума са управом која није испоштовала његове захтјеве  у вези са играчким кадром. На клупу пољског тима сјео је 28. новембра прошле године и освојио је Куп те земље. Током каријере водио је Ушће (2003-05), Младост Земун у два наврата (2005-06 - 2014-16), Пролетер Нафтагас (2006-07), Тамиш (2007-09), БКК Раднички (2009-12), Металац (2012-13), Карпош Соколи (2016-17) и поменути Кошалин. Био члан стручног штаба репрезентације Србије током Европског првенства 2013. године у Словенији када је селектор био Душан Ивковић. Три пута био је први у Другој лиги Србије, са Карпошем је освојио Куп Македоније прошле године, а играње у АБА лиги неће му бити непознаница јер је са Македонцима већ наступао у регионалном такмичењу и спасио их испадања из лиге иако су у тренутку његовог преузимања били у незавидној ситуацији.

На другој страни руководство клуба захвалило се на сарадњи Милаковићу којем је ово био други мандат на клупи као главног тренера. Први је био у завршници Лиге 6 БиХ ове године када је поражен у финалној серији плеј-офа од Зрињског. Током љета постао је помоћник Ненаду Трајковићу, а када је српски стручњак добио отказ након пораза од ФМП-а у шестом колу АБА лиге он је преузео екипу. Остварио је двије побједе и четири пораза и на свим мечевима његова екипа примала је више од 90 поена што је био разлог раскида сарадње. Милаковић је шести тренер ове сезоне који је добио отказ у једном од клубова АБа лиге.

Цибона

Идући меч Игокеу очекује већ овог петка када ће угостити Цибону коју су добили у првом дијелу сезоне. Екипа из Александровца има четири побједе и осам пораза до сада. Загрепчани ће овај сусрет дочекати без Американаца Џондреа Џеферсона и Брендиса Рејли-Роса који су стигли почетком сезоне. Џеферсон је одиграо осам утакмица у АБА лиги и просјечно постизао осам поена уз 5,5 скокова и једну блокаду. Рејли-Рос је одиграо 11 абалигашких утакмица са просјеком од 9,5 поена, 2,1 скок и 1,9 додавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана