Никола Бјелајац задовољан учињеним на ЕП у малим базенима

Данијел Радујковић
Никола Бјелајац задовољан учињеним на ЕП у малим базенима

Бањалука - Прво појављивање Николе Бјелајца (19) на европским првенствима у малим базенима било је успјешно, а поред великог искуства које је стекао, обиљежио га је испливаном нормом за планетарно првенство наредне године.

До најзапаженијег резултата у Копенхагену Бјелајац је дошао у трци на 50 метара слободним стилом, а ту дионицу је испливао за 22,44 секунде. Тај резултат му је лични рекорд и обезбиједио му је учешће на Свјетском првенству које је на програму у децембру 2018. године у Кини. Што се тиче осталих трка, на 200 слободно је био 52. са временом 1:50,81 минут, док је на 100 допливао до 73. позиције са резултатом од 50,07 секунди.

- Генерално, добро је прошло, јесте да је могло мало боље, али с обзиром на то да су трке биле ујутро, мислим да могу бити задовољан. Искрено, више сам очекивао од трке на 100, гдје сам био мало слабији на првих 50 метара, али на крају није ни ово толико лоше. Више ми одговара када пливам поподне, али добро. Ако ове резултате поновим наредне године у мају, биће одлично, то ми је циљ. Након наступа у Данској и раније на СП у Будимпешти скупио сам доста искуства. Сада је већ било лакше него у Мађарској, а вјерујем да ће бити још боље на нередним великим такмичењима, почео сам да хватам рутину. Идуће године ме очекују Медитеранске игре у Шпанији и ЕП у великим базенима у Глазгову и потрудићу се да остварим још боље резултате. Ова година ми је била улазна код сениора, али вјерујем да ће већ идуће бити боље иако се морам навићи на други вид тренинга и тренера - истакао је Бјелајац по повратку из Данске.

Он се вратио у Бањалуку иако је био план да одмах путује за САД гдје ће започети студије и даље се пливачки развијати. Међутим, није добио визу на вријеме па ће путовати у сљедећу недјељу.

  • Све је било прилично напорно, али издржали смо. Никола је пливао своја најбоља времена ујутро. Углавном, све је било супер, ја сам презадовољан овим првенством, али и читавом сезоном - казао је његов тренер Миодраг Чеко.

Срећан због другог мјеста

Док се Никола Бјелајац борио на Европском првенству у Данској, одржан је 63. Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, а он је заузео високо друго мјесто. Награду је умјесто њега примила сестра Марија, а он је све пратио из Копенхагена.

- Гледали смо путем телефона пренос уживо. Нисам толико размишљао о пласману, али задовољан сам резултатом. Штета што нисам могао присуствовати, али надам се да ћу моћи бити наредних година - рекао је Бјелајац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана