Никола Бјелајац бржи од Велимира Стјепановића у Београду: Велика ствар побиједити идола

Данијел Радујковић
Никола Бјелајац бржи од Велимира Стјепановића у Београду: Велика ствар побиједити идола

Бањалука - Да га чека велика каријера, пливач Олимпа из Бањалуке Никола Бјелајац показао је на међународном митингу "Трофеј Београда 2017", гдје је био први на 50 метара слободно са временом 23,52 секунде.

Овај резултат добија на тежини јер је за пет стотинки надмашио најбољег српског пливача Велимира Стјепановића. Бјелајцу је сада успјело оно што је наговијестио недавно на "Бањалука опену 2017", када је мало каснио иза Стјепановића и Ивана Ленђера, другог репрезентативца Србије. Момак који је тек напунио 19 година свјестан је да је направио велики резултат.

- Јако сам задовољан. Стјепановић је и даље мој идол, и наравно много ми значи на плану самопоуздања када пливам с њим, а поготово када га побиједим. Велика ствар за мене. Био је то солидан резултат, с обзиром на то да сам имао повреду рамена у посљедњих седам дана. Повриједио сам се у теретани, па сам се мало причувао и нисам пуно тренирао у том периоду. Сада је све у реду с тим. Мислио сам да ће бити лошији резултат, али све је добро испало - истакао је Бјелајац.

Он је наступао и на 200 слободно, гдје је био 34, али му та трка није била приоритет и искористио ју је да се што боље спреми за преостале.

- С обзиром на то да није било базена за испливавање, лагано сам одрадио ту трку, да се испливам. То смо се договорили тренер и ја, да би што боље било у финалу на 50. Испоставило се на крају да смо добро урадили. На митингу у Београду је озбиљна конкуренција, дошли су пливачи из Србије и Македоније који студирају и пливају у Америци - додао је Бјелајац, који је касно синоћ пливао у финалу на 100 слободно и то је требало да буде најјача трка митинга.

Овај митинг била је одлична провјера за Николу, који се спрема за наступ на Свјетском првенству у Будимпешти, а поред тога имаће наступ на првенству БиХ.

Медаља за Жарковићеву

Поред Николе Бјелајца, медаљу за Олимп у конкуренцији сениора у Београду освојила је и Нина Жарковић, и то у истој дисциплини као и он - 50 метара слободно. Она је ову дионицу испливала у времену 27,97 секунди и тако дошла до бронзе. Боље од ње биле су Неза Кланчар и Неза Кочијан, обје из Олимпије Љубљана. Поред њих двоје, од пливача Олимпа у Београду су се још такмичили Марко Кременовић, Иван Грцић, Наталија Станојевић и Сара Кременовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана