Niko ne želi u fotelju predsjednika Borca

Danijel Radujković
Niko ne želi u fotelju predsjednika Borca

Banjaluka - Izborna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Borac, koja je bila planirana za danas, neće biti održana, jer se nije pojavio kandidat koji bi želio da sjedne u fotelju predsjednika kluba.

Tu funkciju i dalje će obavljati dosadašnji predsjednik Draško Ilić i pored toga što je podnio ostavku prije više od mjesec.

- Nema kandidata za predsjednika kluba, tako da nema smisla održati izbornu sjednicu Skupštine kluba. Moja obaveza je da ostanem na funkciji dok se ne pojavi neko sa programom kako da spasi klub. Moramo raditi kao da je sve u redu - istakao je prvi čovjek kluba iz Banjaluke.

Ilić je ponovo istakao da mu neće ostati drugo rješenje nego da 15. jula proglasi stečaj ukoliko klub ne pronađe 300.000 maraka da bi dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH iduće sezone. On će se danas sastati sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, dok će njih dvojica u petak razgovarati sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima. Pored toga što je u klubu veoma teška situacija, igrači sa šefom stručnog štaba Valdom Jagodićem na čelu vrijedno rade da bi što spremniji dočekali početak sezone. U ponedjeljak uveče vratili su se sa prve faze priprema u Drvaru.

- Sve što smo planirali i uradili smo. Odradili smo sve i jedan planiran trening i odigrali međusobnu utakmicu. Sagledao sam trenutno stanje mlađih igrača i imam jasnu sliku. Prezadovoljni smo domaćinom, odnosno ljudima koji su nas prihvatili tamo. Hrana, smještaj, sportski centar, sve je bilo odlično - kazao je Jagodić.

Ekipa bi već sutra trebalo da ode na drugu fazu priprema u Sloveniju, a Jagodić želi najkasnije danas da definiše spisak putnika.

- Imamo dosta nedoumica i nepokrivenih pozicija. Ne želim da pogriješim, a pogotovo se to odnosi na izlazno godište 1996. koje više ne može igrati za juniore. Takođe, veliku pažnju smo obratili na igrače rođene 1997. godine. U tim odlukama moramo biti u službi kluba, ali razmišljati i o njima. Želimo da angažujemo golmana dok čekamo Jocu Stokića i Miroslava Stevanovića. Može se desiti da ekipu popunimo igračima koje smo prošle sezone poslali u Krupu na kaljenje. Mladi igrači su neiskusni i pitanje je kako će reagovati na premijerligaške utakmice - dodao je Jagodić.

Dujaković tražio papire

 

Na iznenađenje svih u Borcu, desni vezni igrač Siniša Dujaković zatražio je dozvolu da napusti klub.

- Dujaković me je negativno iznenadio i mislim da je užurbano reagovao. On je bio alternativa za Srđana Bečelića koji bi nas mogao napustiti. Računao sam na njega, on je jedini igrač iz šampionske generacije, ali izgleda da on to nije prepoznao - kazao je Jagodić i dodao da klub neće angažovati Slobodana Lalića, koji je bio na pripremama, ali ima problema sa preponama i Borac ne smije rizikovati sa njegovim dovođenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana