Nijemci pomažu Crvenu zvijezdu

Darko Pašagić
Nijemci pomažu Crvenu zvijezdu

BANjA LUKA - Na poziv vlasnika jednog od najpoznatijih profesionalnih kampova "Univerzum boks promoušna" Petera Kola, u Hamburgu je nekoliko dana boravio direktor "Profi-boks kampa" Crvena zvijezda Gradiška Ljubomir Vidović.

- Naša saradnja traje od ranije, a sada sam ponovo imao priliku da se uvjerim u činjenicu da je ovo jedan od najboljih profesionalnih bokserskih kampova u svijetu. Njegovi članovi su svjetski priznati borci: Ruslan Čagajev, Aleksander Dimitrenko, Luan Krasnići, Žolt Erdei, Feliks Šturm, Sergej Džindžiruk, Aleksej Kuziemski..., sa kojima rade poznati treneri iz cijelog svijeta - istakao je na početku razgovora Vidović.

On je istakao da je vlasnik "Univerzum boks promoušna" Peter Kol dobro upoznat sa svim aktivnosti Crvene zvijezde.

- Kol je naglasio da prati sva dešavanja i da je veoma dobro upoznat da mečeve Gorana Delića prati veliki broj gledalaca. Izrazio je želju da nam pomogne u nekom od narednih projekata uz nadu da će se naša saradnja i dalje nastaviti. Pozvao je Delića i mene da budemo njegovi gosti kada god poželimo, s tim da bi naš šampion tada mogao da trenira i sparinguje sa svim članovima ovog kampa. To je veliko priznanje za sav dosadašnji rad Crvene zvijezde, ali i Gorana Delića - nastavio je Vidović.

Već je poznato da će svjetski profesionalni prvak u verziji Univerzalne bokserske organizacije (UBO) u kruzer kategoriji Goran Delić u prvoj polovini ove godine imati tri meča.

- Prvi je na programu 21. martu u Beogradu, kada "Profi-boks kamp Čip" organizuje reviju na kojoj će jedan od gostiju biti i Delić. Biće to prestiž meč, baš kao i 26. aprila u Kozarskoj Dubici, povodom dana oslobođenja ovog grada. Pravi spektakl planiran je za Vidovdan na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, kada će Delić braniti titulu šampiona - dodao je Vidović. 

Brena ili Čola

Iako je o tome još rano govoriti, sigurno je da će za Vidovdan na Gradskom stadionu ponovo biti spektakl.

- Potrudićemo se da svi ljubitelji boksa i kik-boksa dođu na svoje. Osim Delića i Draženko Ninić će braniti šampionski pojas, a ovom spektaklu će prisustvovati mnoge zvijezde, među kojima je i Ruslan Čagajev, aktuelni prvak svijeta u WBA verziji, u teškoj kategoriji. U zabavnom dijelu programa nastupiće Lepa Brena ili Zdravko Čolić - rekao je Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana