Nermin Okanović pobjednik maratona Stazama Branka Ćopića

Srna
Nermin Okanović pobjednik maratona Stazama Branka Ćopića

Novi Grad - Pobjednik današnjeg Trećeg maratona "Stazama Branka Ćopića" je Nermin Okanović iz Atletskog kluba "Bihać" koji je stazu dugu 42 kilometra od Novog Grada do Hašana, u opštini Krupa na Uni, pretrčao za tri časa i 26 minuta.

Okanović na ovom maratonu učestvuje drugi put, a prošle godine je stazu pretrčao za tri časa i 18 minuta.

"Ove godine je zbog vrućine bilo teže. Staza je jedna od najtežih na Balkanu, ako ne i u Evropi, a bio sam spreman, jer sam učestvovao prošle godine i znam stazu", izjavio je on.

Pobjednik maratona u ženskoj konkurenciji je Sanja Kavaz, rekreativac iz Istočnog Sarajeva, autor bloga "Trčim jer štrčim", koja učestvuje prvi put, a stazu je pretrčala za četiri časa i 30 minuta.

"Staza je teška, ali što ste bliži cilju sve je ljepše i veće je zadovoljstvo trčati u ovakvom ambijentu", kaže ona.

Pobjednik polumaratona je Drago Paripović iz Atletskog kluba "Žumberak" Zagreb koji je 21 kilometar pretrčao za jedan čas 25 minuta i 55 sekundi a sa stazom se susreo prvi put.

"Dosta je zahtjevna staza, a trčao sam i sa rezervom, jer naredne subote nastupamo na Plitvičkom maratonu", rekao je Paripović.

Pobjednik polumaratona u ženskoj konkurenciji je Bojana Bijeljac iz Atletskog kluba "Sloboda" Novi Grad sa vremenom jedan čas, 35 minuta i 30 sekundi, koja je pobjednica prvog maratona "Stazama Branka Ćopića".

"Prošle godine nisam mogla nastupiti, a ove godine sam trčala polumaraton i srećna sam zbog našeg kluba koji uspijeva sa skromnim sredstvima organizovati ovakav jedan događaj", rekla je ona.

Svi učesnici koji su istrčali stazu dobili su medalje i majice, a najuspješniji pobjedničke pehare, knjigu Branka Ćopića i paket proizvoda sponzora Fabrike "Mira" iz Prijedora.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Dalibor Nedimović kaže da maraton postaje tradicija i svake godine okuplja sve više učesnika.

"Ovo je manifestacija koje je objedinila sport, kulturu i turizam, a književna veličina kao što je Branko Ćopić to zaslužuje", rekao je on.

Jedini maraton u BiH od ove godine uvršten je u kalendar evropske atletike, a Evropska atletska federacija manifestaciji je dodijelila jednu zvjezdicu.

Maraton je jutros u 10.00 časova na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu otvorio zamjenik načelnika opštine Zoran Starčević.

Maraton organizuje Atletski klub "Sloboda", uz podršku opština novi Grad i Krupa na Uni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana