Нермин Окановић побједник маратона Стазама Бранка Ћопића

Срна
Нермин Окановић побједник маратона Стазама Бранка Ћопића

Нови Град - Побједник данашњег Трећег маратона "Стазама Бранка Ћопића" је Нермин Окановић из Атлетског клуба "Бихаћ" који је стазу дугу 42 километра од Новог Града до Хашана, у општини Крупа на Уни, претрчао за три часа и 26 минута.

Окановић на овом маратону учествује други пут, а прошле године је стазу претрчао за три часа и 18 минута.

"Ове године је због врућине било теже. Стаза је једна од најтежих на Балкану, ако не и у Европи, а био сам спреман, јер сам учествовао прошле године и знам стазу", изјавио је он.

Побједник маратона у женској конкуренцији је Сања Каваз, рекреативац из Источног Сарајева, аутор блога "Трчим јер штрчим", која учествује први пут, а стазу је претрчала за четири часа и 30 минута.

"Стаза је тешка, али што сте ближи циљу све је љепше и веће је задовољство трчати у оваквом амбијенту", каже она.

Побједник полумаратона је Драго Париповић из Атлетског клуба "Жумберак" Загреб који је 21 километар претрчао за један час 25 минута и 55 секунди а са стазом се сусрео први пут.

"Доста је захтјевна стаза, а трчао сам и са резервом, јер наредне суботе наступамо на Плитвичком маратону", рекао је Париповић.

Побједник полумаратона у женској конкуренцији је Бојана Бијељац из Атлетског клуба "Слобода" Нови Град са временом један час, 35 минута и 30 секунди, која је побједница првог маратона "Стазама Бранка Ћопића".

"Прошле године нисам могла наступити, а ове године сам трчала полумаратон и срећна сам због нашег клуба који успијева са скромним средствима организовати овакав један догађај", рекла је она.

Сви учесници који су истрчали стазу добили су медаље и мајице, а најуспјешнији побједничке пехаре, књигу Бранка Ћопића и пакет производа спонзора Фабрике "Мира" из Приједора.

Предсједник Атлетског клуба "Слобода" Далибор Недимовић каже да маратон постаје традиција и сваке године окупља све више учесника.

"Ово је манифестација које је објединила спорт, културу и туризам, а књижевна величина као што је Бранко Ћопић то заслужује", рекао је он.

Једини маратон у БиХ од ове године уврштен је у календар европске атлетике, а Европска атлетска федерација манифестацији је додијелила једну звјездицу.

Маратон је јутрос у 10.00 часова на Тргу Младена Ољаче у Новом Граду отворио замјеник начелника општине Зоран Старчевић.

Маратон организује Атлетски клуб "Слобода", уз подршку општина нови Град и Крупа на Уни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана