Nermin Okanović i Edit Kiš pobjednici 5. maratona Stazama Branka Ćopića

Srna
Nermin Okanović i Edit Kiš pobjednici 5. maratona Stazama Branka Ćopića

Novi Grad - Nermin Okanović iz Atletskog kluba "Velika Kladuša" pobjednik je današnjeg Petog maratona "Stazama Branka Ćopića".

Okanović je stazu od 42 kilometra od Hašana, rodnog mjesta Branka Ćopića, do Novog Grada istrčao za 3:12:35.

Okanović je već jednom osvojio prvo mjesto na ovom maratonu, jednom treće, a prošle godine je zbog povrede odustao na 22. kilometru.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Edit Kiš iz Mađarske sa rezultatom 4:05:24.

U polumaratonu od Rađenović mosta do Novog Grada na stazi od 21 kilometar najbrži je bio Igor Mitrović iz Banjaluke sa vremenom 1:20:17, a u ženskoj konkurenciji Banjalučanka Jelena Kosić sa vremenom 1:31:22.

U Trci građana na pet kilometara kod muškaraca je najbriži bio Boško Biljiš iz Kozarske Dubice, a kod žena Tea Oljača iz Novog Grada.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada Milan Stupar rekao je da je učestvovalo 205 takmičara u maratonu i polumaratonu i oko 200 učesnika u Trci građana.

Najuspješnijim pehare je uručio načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača koji je rekao da je maraton od lokalne prerastao u svjetsku manifestaciju.

"Na početku je to bila priča na lokalnom nivou dvije susjedne opštine - Novog Grada i Krupe na Uni, zatim regionalna i na kraju svjetska, jer danas učestvuju predstavnici 14 zemalja", objasnio je Drljača.

On je napomenuo da se ova manifestacija po svom karakteru izdvaja od svih drugih koje podržava lokalna zajednica.

Drljača je jutros zvanično otvorio manifestaciju na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu, a učesnici su zatim autobusom prevezni u Hašane gdje im je na startu uspjeh poželio načelnik opštine Krupa na Uni.

Učesnici polumaratona prevezeni su do Rađenović mosta, odakle je krenuo start polumaratonske trke, dok je Trka građana održana u Novom Gradu, gdje je i organizovana prvi put.

Maraton "Stazama Branka Ćopića" organizuje Atletski klub "Sloboda" uz podršku opština Novi Grad i Krupa na Uni.

Jedini maraton u BiH od 2015. godine je na sajtu Evropske atletske federacije, a od prošle godine uvršten je u kalendar manifestacija opštine Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana