Nenad Trajković, Trener Igokee: Nemamo luksuz da promašimo pojačanje

Dušan Repija
Nenad Trajković, Trener Igokee: Nemamo luksuz da promašimo pojačanje

Banjaluka - Dolazak Domena Lorbeka jedna je od tri kockice mozaika koji sklapa novi trener Igokee Nenad Trajković, ali nedostaju još dvije.

Prilikom promocije u Laktašima, Trajković je naglasio da su mu potrebni bek, krilni centar i centar, pa je prevashodni zadatak u što skorije vrijeme pronaći visoke igrače koji bi se po kvalitetu, karakteristikama, karakteru i radnoj etici uklopili u tim. Dobro je poznato da na tržištu prvo biraju oni sa najvećom platežnom moći, dakle evroligaši, pa učesnici Evrokupa, a tek onda ostali. Iako ističe da mu je sve potaman od dolaska u jedinog ABA ligaša iz BiH, navodi da nije jednostavno pronaći adekvatna pojačanja.

- Gledamo, tražimo, pregovaramo, ali moramo da budemo vrlo oprezni. Nije lako dovesti igrača u situaciji kada ste finansijski limitirani, ali je još gore požuriti pa ga dovesti pod svaku cenu. Moramo dobro da izvažemo i vidimo da li je to zaista neko ko će nam doneti dodatni kvalitet, jer za razliku od nekoliko najmoćnijih klubova u ABA, a da ne spominjem najbogatije klubove Evrope, nemamo pravo na kiks. To nije nova situacija, uvek je bilo tako jer Igokea nije veliki klub na košarkaškoj mapi, ali je veliki jer na dostojan način predstavlja RS i BiH - rekao je Trajković.

Sudeći prema uvodnih desetak dana priprema, novajlije i starosjedioci su se odlično uklopili, ističe iskusni stručnjak.

  • Za sada sve ide svojim tokom. U Savi Lešiću i Lorbeku smo dobili odlične igrače i ljude. Sava prošle sezone nije imao posebne brojke u Nemačkoj, ali je tamo igrao sve i svašta, a mi ćemo znati da ga iskoristimo na najbolji način. Domen je tip igrača kakav sam tražio, iskusan, dobar šuter, odlično prepoznaje situacije... Odlični su i Amerikanci Trej Kel i Džimi Gevin, radni, etični i kvalitetni. Podrazumeva se da momci koji su ostali imaju sve navedeno - rekao je Trajković.

Pripremne utakmice

Aleksandrovčani su počeli pripreme nešto ranije od rivala iz regionalne lige kako bi novi trener što prije stekao jasnu sliku o onom sa čime raspolaže. Desetak dana proteklo je u testiranjima, upoznavanju i pravljenju pozitivne atmosfere, a sada slijedi jači tempo.

- Krajem avgusta trebalo bi da otputujemo u Beograd i odigramo dva, tri kontrolna meča, verovatno ćemo igrati i sa Cedevitom, a postoji mogućnost da otputujemo u Rumuniju na mini-džirneju - rekao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana