Ненад Срећковић: Радник као судбина

Синиша Котараш
Ненад Срећковић: Радник као судбина

Бијељина - Сигурно највеће појачање Радника ове зиме, сјајни везиста Ненад Срећковић, сигуран је да ће Бијељинци првенство завршити у горњем дијелу табеле те да навијачи овог клуба немају разлога да страхују за статус екипе.

Искусни играч средине терена провео је у Раднику двије и по године, а онда је одлучио да промијени средину и прешао је у редове члана Прве лиге Словеније, екипу Кршког. Ипак, након само шест мјесеци услиједио је повратак на Градски стадион у Бијељини.

- Заиста сам се добро снашао у Кршком, одиграо сам 20 утакмица као стартер и пропустио само једну, због лакше повреде. Међутим, клуб је упао у велике финансијске проблеме, па је отишао готово комплетан тим. Ја сам постигао споразумни раскид уговора, имао сам амбицију да одем негде даље у иностранство, али је уследио позив Радника. Нисам превише размишљао и одлучио сам се за повратак у Бијељину, где сам провео заиста прелепе две и по године - истакао је Срећковић.

Према његовим ријечима, квалитет фудбала у Словенији није претјерано бољи него премијерлигашки, али су зато услови неупоредиви.

- Тамошњи услови за тренинге и играње утакмица су много бољи и ови у БиХ се једноставно не могу поредити са њиховим. Осим што имају идеалне терене, медијски су изузетно добро испраћени, а на ТВ редовно преносе утакмице, не само прве, већ и друге лиге. Понављам, квалитет Премијер лиге није лош, али се у оваквим условима тешко и играчи и клубови могу показати. А поготово када дођу зима и лоше време и до изражаја дођу немогући услови за игру - тврди Срећковић.

Иако је Бијељину напустио прије само шест мјесеци, екипа Радника се за то вријеме, према његовим ријечима, увелико промијенила. Али, сигуран је, то неће утицати на резултате у прољећном дијелу.

- Па, јесте, отишло је доста мојих бивших саиграча, али има ту још познатих лица. Мислим да смо добра екипа, имамо на свакој позицији по два квалитетна играча и сигуран сам да ћемо првенство завршити у горњем делу табеле. Сигуран сам да се против нас нико неће наиграти, без обзира на то да ли је утакмица у Бијељини или негде на страни - категоричан је Срећковић.

Поуздани везиста је подвукао да посебно памти 12 година проведених у редовима Црвене звезде.

- То је најлепши део целе моје каријере. У омладинској школи сам провео осам година и био сам капитен, а наредне четири у сениорима. То је велико искуство које ме је на крају изградило и као фудбалера и као човека - закључио је Срећковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана