Nenad Borovčanin juriša u subotu na evropski tron

Darko Pašagić
Nenad Borovčanin juriša u subotu na evropski tron

BANjALUKA - Ovaj meč je kruna moje karijere i vjerujem da ću gledaocima u "Boriku" pružiti priliku da uživaju i da se zajedno sa mnom raduju osvajanju titule prvaka Evrope.

Ovo je pred subotnji spektakl u Banjaluci, koji počinje u 20.30 časova, izjavio srpski profesionalni bokser Nenad Borovčanin. On će se boriti za titulu šampiona Evrope u verziji Svjetske bokserske organizacije (WBO) u kruzer kategoriji protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva, a predviđeno je da meč traje 12 rundi.

- Svako ima pravo da bude optimista, ali u subotu ću ja biti taj koji će se radovati uz sve uvažavanje mog protivnika. U svakom slučaju, biće ovo lijepa borba, obojica smo borci i publika će uživati u našem okršaju - dodao je Nenad Borovčanin.

Optimizam nije krio ni Semerdžijev.

- Nenad će se u ringu provesti kao svojevremeno Marijan Beneš protiv mog zemljaka Plamena Jankova. To znači samo jedno, da ću zabilježiti pobjedu. Spreman sam i svakako ću pruženu priliku znati da iskoristim - samouvjeren je Semerdžijev.

Organizator ovog meča je Bokserski klub "Borovčanin Sekjuriti", čiji je predsjednik Siniša Vukojčić najavio veliki spektakl.

- Velika mi je čast to što sam dobio priliku da budem dio tima koji organizuje ovaj meč. Predsjednik Organizacionog odbora je proslavljeni svjetski i srpski filmski reditelj Emir Kusturica, a pokrovitelji Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlada Republike Srpske i Administrativna služba grada Banjaluka. Dolazak na meč najavili su veliki bokserski šampioni: Ante Josipović, Marijan Beneš, Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Ljubiša Simić, Dragan Vasiljević, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Predrag Radošević, a podršku Borovčani pružiće i srpska košarkaška legenda Predrag Danilović - rekao je Vukojčić.

Uvodni mečevi

Osim borbe Borovčanin i Semerdžijev planirana su još četiri uvodna profesionalna meča. Sastaće se: srednja kategorija: Milan Piperski (Srbija) - Adam Čipak (Mađarska), velter: Bogdan Mitić (Srbija) - Laslo Šekereš (Mađarska), srednja: Mirsad Čebo (BiH) - Žolt Hamza (Mađarska), velter: Petar Živković (Srbija) - Šećerlija Hajruši (Crna Gora). U zabavnom dijelu programa nastupiće bend "Stribor Kusturica i trovači".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana