Ненад Боровчанин јуриша у суботу на европски трон

Дарко Пашагић
Ненад Боровчанин јуриша у суботу на европски трон

БAЊAЛУКA - Овај меч је круна моје каријере и вјерујем да ћу гледаоцима у "Борику" пружити прилику да уживају и да се заједно са мном радују освајању титуле првака Европе.

Ово је пред суботњи спектакл у Бањалуци, који почиње у 20.30 часова, изјавио српски професионални боксер Ненад Боровчанин. Он ће се борити за титулу шампиона Европе у верзији Свјетске боксерске организације (WBO) у крузер категорији против Бугарина Константина Семерџијева, а предвиђено је да меч траје 12 рунди.

- Свако има право да буде оптимиста, али у суботу ћу ја бити тај који ће се радовати уз све уважавање мог противника. У сваком случају, биће ово лијепа борба, обојица смо борци и публика ће уживати у нашем окршају - додао је Ненад Боровчанин.

Оптимизам није крио ни Семерџијев.

- Ненад ће се у рингу провести као својевремено Маријан Бенеш против мог земљака Пламена Јанкова. То значи само једно, да ћу забиљежити побједу. Спреман сам и свакако ћу пружену прилику знати да искористим - самоувјерен је Семерџијев.

Организатор овог меча је Боксерски клуб "Боровчанин Секјурити", чији је предсједник Синиша Вукојчић најавио велики спектакл.

- Велика ми је част то што сам добио прилику да будем дио тима који организује овај меч. Предсједник Организационог одбора је прослављени свјетски и српски филмски редитељ Емир Кустурица, а покровитељи Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика, Влада Републике Српске и Aдминистративна служба града Бањалука. Долазак на меч најавили су велики боксерски шампиони: Aнте Јосиповић, Маријан Бенеш, Звонко Вујин, Тадија Качар, Драгомир Вујковић, Љубиша Симић, Драган Васиљевић, Aце Русевски, Мирко Пузовић, Предраг Радошевић, а подршку Боровчани пружиће и српска кошаркашка легенда Предраг Даниловић - рекао је Вукојчић.

Уводни мечеви

Осим борбе Боровчанин и Семерџијев планирана су још четири уводна професионална меча. Састаће се: средња категорија: Милан Пиперски (Србија) - Aдам Чипак (Мађарска), велтер: Богдан Митић (Србија) - Ласло Шекереш (Мађарска), средња: Мирсад Чебо (БиХ) - Жолт Хамза (Мађарска), велтер: Петар Живковић (Србија) - Шећерлија Хајруши (Црна Гора). У забавном дијелу програма наступиће бенд "Стрибор Кустурица и тровачи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана